Циклон незабаром "помре", повернеться спека: синоптик назвала дату

6 липня 2021, 06:47оновлено 6 липня 2021, 12:38
Опади по всіх областях припиняться вже орієнтовно із середи, свідчить прогноз погоди. Встановиться стабільна та суха погода.
кульбаби_кот_кошка_поле_луг_цвети_погода
Синоптик розповіла, коли в Україну повернеться спека / GoodFon

Погода в Україні в останні дні була дуже дощовою. Зливи та грози були пов'язані з циклоном, який зараз опинився над Азовським морем. З середи, 7 липня, "циклон почне помирати". Опади припиняться і встановиться стабільна та суха погода.

Такий прогноз погоди озвучила синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала, передає Obozrevatel. За її словами, слід очікувати нову хвилю спеки.

"Спека до кінця цього тижня посилиться до 28-32 градусів, на півдні та сході місцями до 34 градусів", - розповіла синоптик.

Хала повідомила і про поточний рівень температури води в Чорному, Азовському морях і в Дніпрі. Виходячи з цих показників, вода придатна для купання навіть в ситуації, коли над країною панує циклон. Втім, найхолоднішою морська вода виявилася поблизу Одеси.

"Станом на 9 ранку 5 липня температура в Чорному та в Азовському морях становила 24 і 27 градусів. Поблизу Одеси - 21 градус. У Дніпрі в межах Києва - 25 градусів", - зазначила експерт.

читайте такожКліматолог назвала причину аномальної погоди в Україні та розповіла, коли налетить "апокаліпсис"

Як повідомляв Главред, погода в Україні у липні знову здивує. Повернеться спека, яка атакувала в червні. Стовпчики термометрів на частині території можуть піднятися до 35-40 градусів тепла.

Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати на досить спекотні дні. Прийдуть так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти