StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Важливо, що я - українець": Джордан Шевченко розповів про свідому українізацію

26 жовтня 2023, 23:07
681
Старший син Андрія Шевченка захоплено вивчає своє українське коріння.
Андрій Шевченко, Джордан Шевченко
Джордан Шевченко почав вивчати українську мову / колаж: Главред, фото: instagram.com/andriyshevchenko

Старший син українського футболіста, тренера і громадського діяча Андрія Шевченка Джордан народився і виріс у США. В Україну, де живуть його бабуся і тітка, він приїжджав на літні канікули. Спогадів про другу батьківщину для хлопця дуже теплі, але саме вони завжди змушували його сумувати про те, як мало він знає про своє українське коріння (мати Джордана - американка польського походження Крістен Пазік - прим. редактор)

"Ми жили або в квартирі батька, або в квартирі бабусі, тому у мене багато приємних спогадів про спілкування з рідними, особливо про застілля моєї бабусі. Було багато смачної домашньої їжі, але знову ж таки я відчував, що не міг доторкнутися до цієї моєї сторони глибоко, в тому числі через мовний бар'єр", - зізнався Джордан в інтерв'ю "Голосу Америки".

Інтегруватися в рідну культуру батька, зробити її своєю культурою, завжди було важливо для хлопця, але повномасштабна війна зробила це одним з головних його пріоритетів. Джордан почав вивчати українську мову, а в Єльському університеті, до якого він вступив цього року, він почав проводити акції з підвищення обізнаності про війну в Україні.

відео дня

"До цього я не дуже розвивав свою українську сторону, але як тільки почалася війна, я відчув, що це мій обов'язок. Тому що реальність така, що бути українцем зараз – бути під загрозою. Тому українцям дійсно потрібно зібратися разом і показати, чому ми важливі як країна, чому ми важливі як народ. Для мене важливо, що я українець", - каже Шевченко. Він також зазначив, що тато цінує його ініціативність в цьому питанні, а Джордан не відмовляє собі в задоволенні ввернути українське слівце при розмові з батьком.

Раніше колишній чоловік Ані Лорак, турецький бізнесмен Мурат Налчаджиоглу, вперше прокоментував чутки про розлучення з молодою дружиною, з якою зіграв весілля всього 4 місяці тому.

Також український хореограф і шоумен Влад Яма, який перехав з сім'єю до США під час повномасштабної війни в Україні, спровокував нову хвилю хейту пасторальним фото з відпочинку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти