StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Помер культовий режисер, король жахів

9 серпня 2023, 07:50оновлено 9 серпня 2023, 09:59
982
Режисер Вільям Фрідкін помер у віці 87 років.
Робота
Робота "Екзорцист" - стала культовою / Колаж Главред, фото Вікіпедія, скріншот фільму

Вільям Фрідкін, режисер класичного фільму жахів "Екзорцист", помер у віці 87 років.

Його вдова Шеррі Ленсінг крізь сльози сказала Бі-бі-сі: "У нього було чудове життя. Йому було майже 88-у нього виходить новий фільм.

"Він був найпрекраснішим чоловіком у світі. Він був найвидатнішим батьком у світі. У нього було велике чудове життя. Не було нездійсненої мрії", - каже вона.

відео дня

Причина смерті поки не підтверджена. Повідомляється, що в останні роки у режисера були проблеми зі здоров'ям.

Серед інших його відомих фільмів - кримінальний трилер "Французькі зв'язки", який отримав п'ять премій "Оскар", в тому числі за кращу режисуру.

Фрідкін помер до того, як його останній фільм "Бунтівний трибунал на Каїні" зміг вийти на екрани на Венеціанському кінофестивалі, який розпочнеться 30 Серпня.

Хоча його кар'єра розпочалася на початку 1960-х, його найпомітніший успіх припав на наступне десятиліття, коли фільм "Французькі зв'язки" вийшов у 1971 році. Він отримав п'ять премій "Оскар", в тому числі за кращий фільм і кращу чоловічу роль.

"Екзорцист", випущений в 1973 році, привів глядачів в жах і заворожив історією про 12-річну дівчинку, одержимою дияволом.

У той час ЗМІ повідомляли, що кіномани втрачали свідомість, а люди, що виходили з кінотеатру, тремтіли і кричали.

Повідомляється, що фільм зібрав у світовому прокаті 500 мільйонів доларів. Він був номінований на 10 "Оскарів", виграв два і породив кілька сиквелів.

Останній, під назвою "Екзорцист: віруючий", повинен вийти в жовтні цього року. Режисером виступив Девід Гордон Грін, який зняв останні три фільми франшизи "Хеллоуїн".

Фрідкін, зі свого боку, не був шанувальником рімейків фільму.

Одного разу він сказав: "всі вони смішні... те, що я бачив, вони хочуть викликати у мене блювоту, як блювота маленької дівчинки у фільмі".

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що американський актор, сценарист і комік Пол Рубенс, відомий завдяки своєму сценічному альтер его Пі-Ві Херману, помер в одній з клінік Лос-Анджелеса у віці 70 років.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що помер всесвітньо відомий письменник Мілан Кундера - автор книги "Нестерпна легкість буття" помер у віці 94 років.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти