StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Божевільні штрафи: екс-ведуча "Першого каналу" розповіла, як карають журналістів за слово "війна"

30 травня 2022, 22:40
Для неї не стояло питання, чи продовжувати роботу після 24 лютого.
Божевільні штрафи: екс-ведуча 'Першого каналу' розповіла, як карають журналістів за слово 'війна'
Жанна Агалакова розповіла, як влаштований рупор Кремля. Скріншот з YouTube

Колишня ведуча і кореспондент головного кремлівського рупора "Першого каналу" Жанна Агалакова розповіла в інтерв'ю Бі-бі-сі про те, як влаштована робота редакції на каналі.

Варто відзначити, що Агалакова – одна з небагатьох журналістів федеральних каналів, які оголосили про звільнення після початку війни в Україні.

"Для мене не стояло питання продовжувати роботу. Для мене не стояло питання, називати це"миротворчою операцією". Це війна. І вимовляти це потрібно ясно: це війна", - говорила вона на прес-конференції у Франції.

За її словами, за використання слова "війна" журналістів можуть оштрафувати на 40% зарплати. За її словами, позбавлення премії у вигляді штрафу передбачено по всьому російському телебаченню.

читайте такожВедучий популярного російського шоу підтримав Україну і йде з телеканалу

"Ми слідуємо головній лінії. Ми не називали це війною, ми говоримо "спеціальна операція". Ми повинні були це робити, інакше цей уривок, це телебачення, це легко вирізати. А людина, яка сказала це навмисно буде покарана: або відсторонена від низки тем або фінансово. Наша зарплата складається з двох частин-ставка і премія. Якщо ти робиш щось неправильне-премію, яка становить 40%, забирають", – сказала Агалакова в інтерв'ю для Бі-Бі-Сі.

Вона також називає телебачення "машиною для промивання мозку" і закликає співгромадян не дивитися його. "Знайдіть інші джерела інформації. Загляньте в Інтернет і відкрийте своє серце. Війна-це зло, смерть. На одній планеті руїни і велика катастрофа і трагедія. В іншому світі місцеве населення зустрічає російських військових квітами. Тут тільки перемоги. Ці два світи-реальний і телевізійний - не перетинаються, і мене просто зводить з розуму, як вони це роблять", – додала вона.

Нагадаємо, раніше на російський телебаченні не зупиняють свій "політ фантазії" і вже придумали своїй аудиторії нове шоу - "Відсиділа в 16". Щоб знайти героїнь, вже навіть запустили кастинг.

Шоу виходитиме на російському федеральному розважальному телеканалі "П'ятниця"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти