StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Шакіра може сісти у в'язницю на 8 років

28 вересня 2022, 12:48
Іспанський уряд залізною хваткою вчепився в співачку і висуває все нові звинувачення.
Шакіра
Шакіра / Instagram

Колумбійській співачці Шакірі загрожує до восьми років в'язниці після того, як їй було наказано постати перед судом за звинуваченнями в податковому шахрайстві на суму 12 мільйонів фунтів стерлінгів.

Як повідомляє Сastanet.net, судові органи оголосили у вівторок, що співачці може загрожувати тюремне ув'язнення після того, як в липні вона відмовилася від угоди зі слідством за звинуваченням в ухиленні від сплати податків.

Суддя слідчого суду в Есплугес-де-Льобрегат, недалеко від Барселони, офіційно наказав артистці постати перед судом. Дата судового розгляду ще не оголошена, але очікується, що засідання відбудеться в найближчі місяці.

відео дня

Шакіру звинувачують у несплаті податків протягом трьох років з 2012 по 2014 рік. Прокуратура вимагає максимального покарання за шістьма окремими пунктами звинувачення в податковому шахрайстві на загальну суму 12,2 мільйона фунтів стерлінгів.

Звинувачення містилися в обвинувальному акті, представленому прокуратурою до слідчого суду під Барселоною і вперше оприлюдненому 29 липня.

Представник Шакіри заявив: "Шакіра завжди співпрацювала і дотримувалася Закону, демонструючи бездоганну поведінку як фізична особа і платник податків, і сумлінно слідувала порадам PriceWaterhouse Coopers, престижної і всесвітньо визнаної податкової компанії. На жаль, іспанська податкова інспекція, яка програє кожен другий судовий процес зі своїми платниками податків, продовжує порушувати її права і порушувати чергову безпідставну справу. Шакіра впевнена, що її невинність буде доведена до кінця судового процесу".

Крім восьмирічного тюремного ув'язнення, Державні обвинувачі хочуть, щоб мати двох дітей була оштрафована на 19,2 мільйона фунтів стерлінгів.

Відомо, що вона вже заплатила близько 2,5 мільйонів фунтів стерлінгів іспанському податковому інспектору.

Шакіра, яка раніше проживала на Багамах, в 2015 році зареєструвалася в якості повного податкового резидента Іспанії. Офіційні резиденти Іспанії платять іспанські податки зі свого доходу по всьому світу, і люди, які провели там більше 183 днів в календарному році, вважаються резидентами Іспанії. Податкові інспектори витратили більше року на перевірку співачки і навіть відвідали її улюблену перукарню в Барселоні і переглянули її соціальні мережі, намагаючись довести, що більшу частину трьох років вона провела в Іспанії.

Вони дійшли висновку, що вона провела 242 дні в Іспанії в 2012 році, 212 днів у 2013 році та 243 дні в 2014 році.

Звіт, представлений прокурорами, стверджував, що час, який вона проводила за межами Іспанії, був "епізодичною відсутністю", пов'язаною з роботою.

Шакіра заперечує будь-які правопорушення.

Нагадаємо, раніше Шакіра підтвердила розставання з коханим і батьком її двох дітей, іспанським футболістом Жераром Піке. Пара була разом 11 років.

Артистка зробила офіційну заяву: "Ми з жалем підтверджуємо, що наші шляхи розходяться. Заради благополуччя наших дітей, які є нашим найвищим пріоритетом, ми просимо вас поважати їх приватне життя. Дякую за розуміння".

Причиною для розриву між Піке і Шакірою попередньо називають численні зради спортсмена. Іспанське видання El Periodico назвала, хто імовірно був коханкою футболіста.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти