StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Паспорт треба буде підтвердити": Скрипка запропонував екзаменувати тих, хто поїхав за кордон

11 жовтня 2023, 13:43
5435
Скрипка вважає - ті , хто вже має український паспорт, проте проживали за кордоном, повинні підтвердити, що гідні бути українцями.
Скрипка, паспорт
Скрипка пропонує, зокрема, ввести іспит для всіх, хто планує отримувати український паспорт / колаж Главред, фото УНІАН

Легендарний український рокер і лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка вважає, що українці, які після повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії виїхали за кордон, мали на те свої причини. Про це він розповів в інтерв'ю Олексію Суханову.

Скрипка пропонує, зокрема, ввести іспит для всіх, хто планує отримувати український паспорт. А ті, хто його вже має, проте проживали за кордоном, повинні підтвердити, що гідні бути українцями.

"Одні поїхали - труси, просто у них реально панічні атаки, вони мають на це право. Є ті, хто виїхав, хто не відчуває себе українцями, хоча у них є українські паспорти. Є ті, хто перевзувся ‒ які виїхали і там вдають із себе українців. Якби нас прийшла завойовувати Буркіна-Фасо, вони були б буркіна-фасовці. Є люди, у кого розбомбили будинки, їм ніде жити. Вони поїхали, вони там волонтерять, вони є українцями. Є ті, які повернуться. Є, які не повернуться. Це життя. В історії завжди все перемішується". Однак артист називає себе "невиліковним оптимістом", а тому вірить, що "якість українського суспільства буде поліпшуватися". Музикант підкреслив, що серед українців багато прекрасних людей, деякі з яких зараз перебувають за кордоном, але все одно допомагають наближати перемогу. Втім, незважаючи ні на що, вони повинні "підтвердити" свій паспорт громадянина України", ‒ сказав музикант.

відео дня

Скрипка каже, що вже в майбутньому паспорт громадянина України має стати великої цінності.

"Я вірю різним езотерикам, тарологам. І всі кажуть, що у нас буде прогресивне суспільство. І бути українцем, мати український паспорт – це буде в майбутньому велика цінність. Приймемо цю тезу за наш орієнтир, ми до цього прагнемо. І якщо ти втік, ти повинен довести право бути українцем. Якісь іспити здавати. Як у естонців, які ввели іспити на мову і так далі. Якщо вже мають паспорт, то його треба підтвердити. Тобто, він анулюється. У нас перевзуваються тотально. Є велика небезпека, що цей процес у нас в Україні буде панувати", – підсумував музикант.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російський музикант-опозиціонер Іван Алексєєв (він же Noize МС), з 2014 року активно підтримує Україну, отримав звання "іноагента" РФ. Сам Нойз цю новину прокоментував з іронією.

Також відомий український телеведучий і шоумен Анатолій Анатоліч жорстко розніс позицію переважної більшості російських акторів, які підтримали криваву війну проти України, розв'язану диктатором Володимиром Путіним.

Інші новини про шоубізнес:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти