StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Культура там, де Пугачова": через заяву Вайкуле росіяни верещать від образи

7 січня 2024, 18:25
Країна, де мозок більшості замінює телевізор, все ще вірить у свою роздуту велич.
Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле висловилася про російську культуру і розлютила мережу / колаж: Главред, фото: instagram.com/laima_vaikule_official

Латвійська співачка Лайма Вайкуле до повномасштабної війни в Україні була однією з найпопулярніших артисток в країні на болотах. З 24 лютого вона підтримує Україну і українців, а також публічно критикує дії керівництва країни-окупанта і тих, хто це схвалює.

З цієї причини пропагандисти намітили Вайкуле однією зі своїх "жертв" - в пресі пишуть про неї всякі вигадки, а також випускають її інтерв'ю з коментарями "експертів", щоб розпалити ненависть народу.

Так недавно по росЗМІ розлетілася цитата співачки, в якій вона критикує уявну велич російської культури - росіяни бачать себе праведниками з томиком Достоєвського в руках і квитком на російський балет на вечір. На ділі ж ті, хто вірить пропагандистам і схвалює війну - просто неосвічені і кровожерливі люди, далекі від "балів, шампанського, лакеїв і юнкерів".

відео дня

Ще більше обурення у одурманених росіян викликала заява Лайми про те, що їхня культура покинула країну-агресора разом з артистами, які засуджують війну. "Вони як зомбі дивляться на Путіна і слухають, що він говорить, що якби вони не напали, то напала б Україна. Це таку дурість можна слухати і вірити цій дурості? Тому, як хтось дуже добре сказав: "Культура не в Росії, а культура там, де є Максим Галкін, Алла Пугачова". Ось там культура. Не треба приписувати собі нічого. Так що зараз культура перемістилася - і режисери, і актори. Ось там російська культура", - впевнена Лайма Вайкуле.

Примітно, що фраза про культуру належить не самій співачці, вона лише висловила свою згоду. Вперше з її вуст вона прозвучала ще влітку 2023 року, але пропагандисти вирішили не вдаватися в подробиці у своєму прагненні поскаржитися на "несправедливу" Лайму.

Раніше латвійська співачка Лайма Вайкуле зробила сміливий прогноз про війну. Артистка пильно стежить за військовими подіями і політичною ситуацією, тому має свою думку про те, який розвиток матиме це протистояння.

Також зірка прокоментувала позицію співака Валерія Леонтьєва щодо війни в Україні. З моменту початку повномасштабного вторгнення він повністю зник з інформаційного простору.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти