"Старі у владі, РФ в совок тягнуть": росіяни в істериці через терміни повернення на ОІ

1 червня 2023, 17:04
Колишній депутат Державної Думи звинуватив федерації та інші організації в політичних іграх через заборону для РФ виступати на Олімпіаді.
Олімпіада, санкції проти РФ
Коли РФ можуть повернути на Олімпіаду / Колаж Главред, фото pixabay, kremlin.ru

Президент Федерації хокею Росії (ФХР) Владислав Третяк зажадав повернути країну-агресора в міжнародні змагання і Олімпіаду.

За його словами, "спорт – посол миру". Колишній депутат Державної Думи в кращих традиціях кремлівської пропаганди звинуватив федерації та інші організації в політичних іграх.

Росіянин заявив, що безглуздо створювати в РФ альтернативу Олімпійських ігор, адже в багатьох видах спорту у спортсменів з РФ нібито не буде гідної конкуренції, що не викличе інтересу у вболівальників.

"Є надія, що ми повернемося в міжнародну сім'ю і поїдемо на Олімпіаду. Будемо сподіватися і будемо готуватися. Нам потрібно зробити все, що залежить від нас, щоб Олімпіада відбулася з нашою участю. У будь-якому випадку спорт - посол миру. Це гасло потрібно скрізь писати великими літерами. І потрібно політику прибрати від спорту. Це найголовніше. Альтернативні ОІ? У хокеї навряд чи. На жаль, вибір у нас обмежений. Крім білорусів, є ще Казахстан. Решта збірних не такі сильні. Нам ні з ким гратиме в альтернативному турнірі. Це складно", - зазначив олімпійський чемпіон, пишуть росЗМІ.

А ось росіянам не сподобалася заява Третяка. Коментатори на порталі sports.ru запропонували олімпійському чемпіону визначиться з позицією.

Росіяни на Олімпіаді
РФ про ОІ
Росіяни про Олімпіаду
Олімпіада 2024 Росія
Олімпіада РФ

Допуск РФ до Олімпіади

25 січня Міжнародний олімпійський комітет виступив з новою заявою щодо відсторонення спортсменів Росії та Білорусі, в якому зазначив, що готовий розглянути повернення атлетів цих країн на міжнародні старти.

При цьому атлети повинні відповідати певним критеріям, в тому числі не підтримувати війну в Україні.

Міжнародний олімпійський комітет 28 березня прийняв нове рішення для російських і білоруських спортсменів.

Як заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання виконкому організації на прес-конференції, російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в індивідуальних міжнародних змаганнях під нейтральним статусом.

При цьому представники країн-агресорів не зможуть боротися за медалі на командних турнірах. Це викликало обурення в РФ.

Дивіться відео про те, коли РФ можуть допустити до Олімпіади:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти