Збірна України завершила змагання на Олімпіаді-2020 в Токіо з 19 медалями

8 серпня 2021, 11:35оновлено 8 серпня 2021, 12:48
Останню медаль для нашої команди 8 серпня виграла Олена Старікова, яка здобула срібло в жіночому спринті у велотреку.
Беленюк
Олімпіада в Токіо: всі медалі України / Reuters

Українські спортсмени завершили виступ на Олімпійських іграх-2020 у Токіо. Сумарно наші земляки завоювали 19 медалей – 1 золото, 6 срібних нагород і 12 бронз.

За загальною кількістю медалей Україна перевершила досягнення Ігор-2012 в Лондоні, проте тоді у нас було 5 золотих нагород, що дозволило завершити змагання на 14-му місці. Також українці завоювали чотири срібла і дев'ять бронз.

Боротьбу за заповітні Олімпійські нагороди вели 157 українських спортсменів – це найменша кількість учасників від України на літніх Іграх за часів незалежності. Найбільше число спортсменів представляло наші кольори в легкій атлетиці – аж 47. Через допінгові проблеми Олімпіаду пропускали зіркові атлети Олег Верняєв і Дмитро Чумак, а тенісистка Марта Костюк не змогла полетіти до Японії через травму.

відео дня

Призові з українського бюджету будуть виділені наступні: 125 тисяч доларів, за срібло – 80 тисяч, за бронзу – 55 тисяч. Всього на підготовку, участь та нагородження українських спортсменів у літніх Олімпійських та Паралімпійських іграх у 2021 році в держбюджеті передбачено 1,3 млрд грн.

Всі медалі України на Олімпіаді в Токіо

  • "Золото": Жан Беленюк (греко-римська боротьба).
  • "Срібло": Олександр Хижняк (бокс); Людмила Лузан / Анастасія Четверикова (каное); Олена Старікова (велотрек); Анжеліка Терлюга (карате); Михайло Романчук (плавання); Парвіз Насібов (греко-римська боротьба).
  • "Бронза": Марта Федіна / Анастасія Савчук (синхронне плавання, дует); Марта Федіна, Анастасія Савчук, Єлизавета Яхно, Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Аліна Шинкаренко, Ксенія Сидоренко, Катерина Різник (синхронне плавання, команда); Ярослава Магучих (стрибки у висоту); Людмила Лузан (каное); Ігор Рейзлін (фехтування, шпага); Дар`я Білодід (дзюдо); Станіслав Горуна (карате); Олена Костевич / Олег Омельчук (кульова стрільба); Михайло Романчук (плавання); Еліна Світоліна (теніс); Ірина Коляденко (вільна боротьба); Алла Черкасова (вільна боротьба).

В останній день Олімпійських ігор в Токіо наша збірна займає 43-е місце в медальному заліку і 14-е місце за загальною кількістю олімпійських нагород – у нас їх, нагадаємо, 19. Медальний залік з 38 золотими медалями, 31 срібними та 18 бронзовими очолює Китай.

Зазначимо, що Олімпіада в Токіо повинна була пройти минулого року, але через пандемію була перенесена. Про відмову від проведення ігор у 2020-му Міжнародний олімпійський комітет просили ряд країн, у тому числі сама Японія. З метою маркетингу 2020-й вирішили зберегти в назві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти