"Реклама російської війни": легенда хокею розпік путініста-хокеїста Овечкіна

24 квітня 2024, 12:26
1087
Легендарний чеський воротар Домінік Гашек дуже висловився про російського хокеїста і записного путініста Олександра Овечкіна.
Гашек, Овечкін.
Домінік Гашек жорстко висловився проти путініста Олександра Овечкіна / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com і скріншот із відео

Легендарний чеський воротар і дворазовий володар Кубка Стенлі Домінік Гашек дуже жорстко висловився про російського хокеїста і відомого путініста Олександра Овечкіна. Про це він розповів в інтерв'ю порталу "Суспільне.Спорт".

На думку легендарного "Домінатора", Овечкін і НХЛ роблять чудову рекламу країні-агресору Росії.

І це призводить до того, що багато жителів США не вважають РФ поганою державою. Гашек ще раз звернув увагу публіки на те, що Овечкін є прихильником Путіна і прихильником війни.

відео дня

"Щоразу, коли Олександр Овечкін виходить на лід - це величезна реклама російської війни, величезна реклама російських злочинів, зокрема геноциду українських дітей. За це відповідає НХЛ. НХЛ є частиною демократичного світу. НХЛ ніколи не повинна випускати його на лід. Через НХЛ, яка встановлює такі правила, в Україні гине ще більше людей", - сказав легендарний спортсмен.

Хто такий Домінік Гашек?

Домінік Гашек - чехословацький і чеський хокеїст, який виступав на позиції воротаря, дворазовий володар Кубка Стенлі, олімпійський чемпіон. Грав за такі команди Національної хокейної ліги, як "Чикаго Блекгокс", "Баффало Сейбрз", "Детройт Ред Вінгз" і "Оттава Сенаторз", повідомляє "Вікіпедія".

Нагадаємо, раніше легенда світової поп-музики Пол Маккартні вкотре публічно підтримав Україну - цього разу на наймасштабнішому британському музичному фестивалі - Гластонбері. Ближче до кінця свого довгого сету (2 години 50 хвилин) Маккартні кілька хвилин розмахував українським прапором.

Як розповіли журналістам джерела з оточення музиканта, він навмисно виключив інший хіт The Beatles - Back in the U.S.S.R. - зі свого концерту в Гластонбері та всіх майбутніх виступів.

Пізніше дві легендарні групи, Guns N' Roses і The Rolling Stones, публічно висловили свою підтримку Україні у війні проти Росії.

"Роллінги" під час виконання свого хіта Gimme Shelter у лондонському Гайд-парку показали на великому екрані кадри вибухів і руйнувань, які здійснили російські окупанти на території України. Згодом на екрані за спиною замайорів великий український прапор. Причому глядачі дуже добре відреагували на символічний жест рок-музикантів.

А Guns N' Roses на стадіоні Tottenham Hotspur Stadium у Лондоні організатори прикрасили сцену українською символікою - на сцені були наші прапори, а зал і сцена регулярно підсвічувалися жовто-блакитними кольорами.

Вас може зацікавити таке:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти