StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому кабачки жовтіють і не ростуть: цей секрет врятує ваш урожай

22 червня 2024, 14:29
527
Кабачки - це топ-овоч літа. Та іноді у господарів під загрозою опиняється весь урожай - кабачки жовтіють і в'януть. Садівниця розповіла, як виправити ситуацію.
Кабачки на огороде
Чому жовтіють та гниють зав'язі кабачків / Колаж: Главред, фото: flickr

Іноді навіть у господарів зі стажем виникають проблеми із урожаєм кабачків. Що робити, якщо жовтіють зав'язі кабачків та чому так відбувається пояснила садівниця Тетяна на YouTube-каналі "Магія рослин".

Питання, чому жовтіють та гниють зав'язі кабачків турбує багатьох. Тетяна каже, що найімовірніше проблема у поливі рослин. Вони перенасичені вологою, тож потребують зменшення інтенсивності поливу.

Ще однією причиною може бути те, що кабачки не провітрюються. Для того, щоб це виправити, з куща кабачка потрібно видалити старі листки, бо вони загущують його.

Дивіться відео, чому гниють і не ростуть кабачки на городі:

Чому погано росте кабачок

Кабачки можуть не лише почати гнити, а й взагалі не рости на грядці. Зазвичай це відбувається з однієї причини - зниження температури. При зменшенні показників на градуснику до +10 +12°С рослина уповільнюється в рості.

Чим підгодувати кабачки під час зав'язування плодів

Якщо ви не прихильник застосовування хімічних засобів, найкращим натуральним підживлювачем буде настоянка з попелу. Вона повинна містити велику кількість калію, який корисний для рослин. Попіл можна використовувати і в сухому вигляді - по стакану на один кущ. Після чого останній треба добре полити.

Чим полити кабачки щоб не жовтіло листя

Досвідчені садівники радять захищати листя кабачка колоїдною сіркою. 50 грамів речовини потрібно розвести на 10 літрів води. Або ж листя можна обробляти 1% бордоською рідиною. Для цього потрібно розвести у 10 літрах води 100 грамів мідного купоросу та 100 грамів негашеного вапна.

Що таке "Магія рослин"?

Магія рослин - авторський канал на YouTube Тетяни з Миколаєва, яка розповідає про садівництво та ландшафтний дизайн і вирощує на півдні України декоративні рослини, плодові дерева, кущі та овочі. На канал підписані майже 100 тисяч користувачів.

Читайте також про кабачки:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти