StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Що робити з перерослими кабачками: цікаві рецепти на будь-який смак

20 червня 2024, 15:10оновлено 24 червня, 23:12
775
Якщо у вас є перезрілі кабачки - не поспішайте їх викидати, бо навіть з таких овочів можна приготувати різноманітні та смачні страви.
Що робити з перерослими кабачками: цікаві рецепти на будь-який смак
Що робити з перерослими кабачками / колаж: Главред, фото: pixabay

Напевно, кожен городник стикався із перерослими кабачками та задавався питанням: чи можна їсти перезрілі кабачки? Звичайно можна! До того ж, з них можна приготувати дуже смачні страви.

Вам також може бути цікаво: Смачно та просто: рецепт кабачкової намазки з сиром – рідні проситимуть ще.

Що робити з перерослими кабачками

Зоряна Саковська поділилася цікавими рецептами страв, які можна приготувати з перезрілих кабачків.

Смажений кабачок брусочками. Кабачок потрібно почистити від шкірки та видалити середину із насінням. Нарізати його на невеликі брусочки, до них додати 5 зубчиків часнику, які потрібно роздавити на пресі або дрібно нарізати. Додати сіль, перець та приправи за смаком, перемішати та залишити маринуватись на 1-3 години. Замариновані шматки кабачка обмочити у борошні та ставити смажитись на розігріту сковорідку до золотистого кольору.

Кабачковий кекс. Візьміть два яйця, 1 ст. цукру, цедру 1 апельсина та змішайте ці інгредієнти. До отриманої суміші потрібно додати 0,5 ст. кави, 0,5 ст. олії, 1 ст. молока, 2 ст. натертого кабачка та перемішати. Час взятись до сухих інгредієнтів: 3 ст.л. какао, 2 ч.л. розпушувача, 2 ст. борошна, 2 ст.л. крохмалю змішуємо між собою та поступово додаємо в кабачкову масу. Отриману суміш переливаємо в змащене олією деко, ставимо у духовку та випікаємо до готовності.

Кабачкова ікра. 700 г. кабачка, 200 г. моркви, 2 цибулини потрібно перекрутити у м’ясорубці. Отриману суміш потрібно випарити на великому вогні постійно помішуючи. До маси також потрібно додати сіль, перець за смаком, 2 ст.л. майонезу та кілька зубчиків часнику. В загальному, кабачки мають готуватись 15-20 хвилин.

Чи можна заморожувати сирі кабачки

Як і багато інших овочів, кабачки теж можна заморожувати сирими. Однак, перед тим як покласти кабачки в морозилку, їх необхідно помити і витерти насухо. Також ви повинні визначитися, для яких страв використовуватимете заготовку, щоб знати, як нарізати кабачки.

Дивіться відео, що робити з великим урожаєм кабачків:

Хто така Зоряна Саковська?

Зоряна Саковська - авторка YouTube каналу, яка люблить готувати, експериментувати та долучати сім'ю до процесу. Кулінарія стала для неї хобі під час декретної відпустки. "Я люблю завжди спробувати щось нове, нові процеси, нові спеції, змінити спосіб приготування, зробити нову компоновку страви. Готую з креативом та любовью", - йдеться в описі каналу.

Що робити з перерослими кабачками: цікаві рецепти на будь-який смак
Як довго зберігаються овочі і фрукти в холодильнику / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти