StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Колорадські жуки зникнуть самі і без хімії: чим потрібно покропити картоплю

30 травня 2024, 13:06
3791
Колорадські жуки, що поїдають рослини, можуть спричинити значні незручності, але існує економічно ефективний метод, який допоможе зупинити це явище.
Колорадські жуки зникнуть самі і без хімії: чим потрібно покропити картоплю
Як вивести колорадських жуків без хімії - чим покропити картоплю / Колаж Главред, фото: pexels

Мати справу з укусами колорадських жуків на листі рослин неймовірно засмучує будь-якого садівника. Ці непривабливі сліди не лише псують зовнішній вигляд ваших улюблених рослин, але й сигналізують про наявність шкідників, які можуть завдати шкоди їхньому здоров'ю.

Але є геніальне та економічно ефективне рішення для захисту своїх рослин від настирливих комах - рослинна олія, про це повідомляє Express.

Зазначається, що цей простий кухонний продукт виявляється потужним союзником у боротьбі з рослиноїдними комахами, пропонуючи природну і безпечну альтернативу хімічним пестицидам.

відео дня

"Рослинна олія, змішана з водою і невеликою кількістю мила, може створити ефективний спрей, що відлякує комах. Ця суміш покриває комах, порушуючи їхню здатність дихати і, зрештою, відлякує їх від рослин", - вказують експерти.

Цей спосіб особливо популярний серед тих, хто віддає перевагу органічним методам садівництва.

"Щоб приготувати засіб від комах на основі рослинної олії, змішайте одну склянку рослинної олії з однією столовою ложкою м'якого рідкого мила. Потім візьміть дві чайні ложки олійно-мильної суміші і розведіть її в одній кварті (приблизно один літр) води. Налийте цей розчин у пляшку з розпилювачем і нанесіть його безпосередньо на рослини, зосереджуючись на ділянках, де комахи найбільш активні", - рекомендують спеціалісти.

Крім того, вони радять переконатись, що покрита розчином як верхня так і нижня частина листя, оскільки багато колорадських жуків можуть відкладати яйця під листками.

"При розпиленні на рослини олія утворює тонку плівку на тілі комах. Крім того, м'яке мило допомагає олії прилипати до комах і рослин, підвищуючи ефективність розчину", - йдеться в матеріалі.

Вказується, що цей метод має кілька переваг. На відміну від багатьох хімічних пестицидів, рослинна олія нетоксична і безпечна для людей, домашніх тварин і корисних комах, таких як бджоли та сонечка.

"Це також економічно вигідний метод, оскільки більшість домогосподарств вже мають під рукою рослинну олію та мило, що робить його доступним рішенням для боротьби зі шкідниками", - резюмують фахівці.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти