StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися моху на газоні за день: фахівці поділились рецептом розчину

5 травня 2024, 04:32оновлено 8 травня, 16:38
55852
Мох на газоні та бруківці – це поширене явище, яке може псувати їхній зовнішній вигляд. Найчастіше він з'являється в тінистих місцях з поганим дренажем.
Як позбутися моху на газоні за день: фахівці поділились рецептом розчину
Як знищити мох / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Мох на газонах та бруківці є звичайним явищем. Він може з’являтися в місцях, які знаходяться в тіні або мають поганий дренаж. Фахівці з Joe's Lawn Care стверджують, що для видалення моху з трави садівники можуть вибрати три варіанти, пише Еxpress.co.uk.

Якщо вас цікавлять поради з боротьби з мохом, прочитайте матеріал Главреду: Як позбутися моху та лишайників на деревах: засоби, які швидко їх знищать.

Перший варіант - використовувати спеціалізований засіб для знищення моху. Садівники можуть посипати свій сад засобами для знищення моху, які зазвичай містять залізний купорос. Мох не любить залізо в ґрунті, тому "чим вищий рівень заліза, тим менша ймовірність, що мох проросте".

відео дня

Другий варіант – прибрати мох самостійно. Щоб позбутися небажаного моху, потрібно фізично видалити мох із газону за допомогою грабель чи лопати.

Третій і останній варіант, який допоможе знищити мох — це використання засобу для миття посуду. Потрібно змішати 60 мл засобу для посуду з 4,5 літрами води. Потім наповніть розпилювач розчином і розбризкайте його на мох.

Протягом наступного дня ви побачите, як їх колір моху зміниться з зеленого кольору на оранжево-коричневий. Потім він повністю висохне та зникне назавжди.

Важливо спочатку перевірити погоду та обприскувати мох в час, коли дощ не прогнозується ще мінімум добу. Інакше розчин змиється і стане марним витрачанням часу.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти