StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися кротів на ділянці: садівник назвав найкращий засіб

20 липня 2024, 09:15
401
Шкода від кротів обчислюється тоннами врожаю. Якщо в городі завівся хоча б один кріт, боротьбу з ним потрібно починати негайно.

Кріт
Як позбутися крота / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Кроти на ділянці - проблема, з якою стикається практично кожен садівник і городник. Дізнатися, що ці звірята облюбували ваш сад, дуже просто - то тут, то там з'являються купки пухкої землі, що нагадують вулкани. Зокрема, вони можуть повністю позбавити дачника врожаю. Як позбутися кротів, розповіли на Youtube-каналі Молодий садівник.

Якої шкоди завдають кроти

Кроти живуть під землею та рідко виходять назовні. Вони дуже люблять будувати цілі шахти під землею у верхній, найбільш родючій частині ґрунту. А значить - страждатиме коренева система рослин.

У результаті садівник зіткнеться з такими проблемами:

  • дуже повільно ростуть молоді садові рослини;
  • молоді дерева в середині літа починають скидати листя, засихати;
  • дерево навесні красиво та пишно цвіте, але скинуло всі зав'язі.

Кріт - це сліпе звірятко завдовжки всього 15 сантиметрів і вагою 130 грамів. Але шкода від нього обчислюється тоннами врожаю.

Підземний копач практично не виходить назовні, прориваючи багатометрові ходи в будь-якому ґрунті. Саме кроти, вишукуючи своїх улюблених дощових черв'яків, своїми гострими землерийними кігтями проривають коріння наших рослин.

Шкідник віддає перевагу родючим ґрунтам, що ідеально підходять для розвитку родючих чагарників, овочів і фруктів.

"Якщо у вас на городі завівся хоча б один кріт, боротьбу з ним починайте негайно. Всього за кілька місяців пара кротів приведе потомство, ненажерливості якого можна лише позаздрити. Маючи відмінний апетит, тварини не гребують ніякими стравами. Шкідник однаково добре їсть черв'яків, молоде коріння і зелень рослин, причому звірку байдуже, яка перешкода стоїть між ним і ласим шматком. Потужні кігті на лапках з легкістю рвуть кабель і товсте коріння дерев", - розповів Дмитро.

Кроти будують справжні підземні шахти
Кроти будують справжні підземні шахти / скріншот

Восени кроти готують свої гнізда до зими, а навесні в цих гніздах буде ще більше звірків, а значить - це стовідсоткова гарантія того, що садові рослини будуть страждати від присутності цих маленьких і милих тварин.

Є і деяка користь від кротів. Наприклад, вони борються з капустянками і личинками хруща.

Як позбутися кротів на дачі

Першу згадку про боротьбу з кротами можна знайти в історії досить давно. Це указ римського правителя Паладія, виданий у 300 році н.е., згідно з яким пропонувалося використовувати домашніх кішок для боротьби з кротами.

"Метод дійсно робочий, і наша кішка і справді виловлювала на ділянці і мишей, і кротів. Але попри цей природний метод, не всі кішки і коти будуть ганятися за кротами. Крім того, не в кожного є домашні улюбленці", - розповів Дмитро.

Дачники застосовують й інші способи боротьби з кротами. Наприклад, застосовуються електронні віброзвукові відлякувачі, саморобні та покупні кротоловки. Ефект від їх застосування може бути, але несуттєвий.

Найкращий засіб від кротів, за словами Дмитра, це гранули від кротів Bros. Інструкція про те, як правильно застосовувати цей препарат, є на упаковці. Дуже важливо тримати цей препарат подалі від дітей.

Гранули від кротів
Гранули від кротів / скріншот

Дивіться відео - Як позбутися кротів:

Раніше Главред писав, що попелиці, трипси, мурахи можуть додати проблем городнику і позбавити врожаю. Але вихід із цієї ситуації є - найкращий засіб від шкідників росте на городі. Читайте, як позбутися попелиці та інших комах чистотілом.

Youtube-канал Молодий садівник

Youtube-канал Молодий садівник має 25 тисяч підписників і присвячений правильному догляду за садом і городом. Його автор - садівник на ім'я Дмитро.

На каналі ви знайдете таку інформацію:

  • як правильно і чим підгодовувати городні культури;
  • як правильно обрізати дерева в саду;
  • як правильно і чим підгодовувати дерева;
  • якою хімією та біопрепаратами потрібно обробляти рослини від комах та інших паразитів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти