StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Забудуть до вас дорогу": як позбутися кротів на ділянці в домашніх умовах

4 березня 2024, 15:34оновлено 5 березня, 19:35
Як вивести крота з грядки та із подвір'я - дізнайтесь корисні поради у матеріалі Главреду.
'Забудуть до вас дорогу': як позбутися кротів на ділянці в домашніх умовах
Як позбутися кротів на ділянці / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels

Що робити, щоб кроти не рили землю на подвір'ї та городі - це питання цікавить багатьох господарів, які мають власний будинок та простору територію подвір'я. Кроти з легкістю і швидкістю можуть перерити рівну ділянку біля дому. За один день кріт може нарити близько 50 метрів таких тунелів.

Радимо також ознайомитись із матеріалом: Коли удобрювати газон після зими: подвір'я вразить своїм виглядом весною. Главред зібрав корисні поради, яке добриво краще вносити навесні.

Досвідчений садівник у своєму Youtube-каналі розповів про популярні методи боротьби із кротами. Дізнайтесь, як вигнати крота із городу, щоб він не перешкоджав вирощуванню рослин.

Як боротися з кротами народними методами

Мало хто знає, однак, існують рослини, які можуть відлякати крота назавжди. Посадіть на своїй ділянці ці рослини і кроти не завітають до вас:

  • чорнобривці - насичують ґрунт природними інсектицидами, таким чином позбавляють кротів їжі;
  • нарциси - їх коріння дуже токсичне для кротів;
  • рябчик імператорський - кроти бояться запаху цих квітів;
  • кроти не переносять також у землі цибулю, часник, селеру та кріп.

Всім відомо, що зір у крота дуже поганий, але ця тварина дуже добре розрізняє запахи. Тому, якщо ви помістите у його тунель під землею щось, що має дуже сильний та різкий запах, він одразу втече від вас. Найкраще для цього підійдуть такі запахи та суміші:

  • кавова гуща;
  • тухлі яйця, або зіпсована риба;
  • речі, які змочені у мазуті чи бензині;
  • гострий перець;
  • касторове масло.

Також в магазинах можна знайти багато спеціальних засобів проти кротів. Чудово підійдуть спеціальні ароматичні гранули - їх варто розсипають на землі, а потім полити водою.

Що відлякує кротів

Кротів на власній ділянці можна відігнати декількома способами. Якщо ви маєте невелику власну ділянку, то фахівці радять обгородити її за допомогою шиферу або листів із металу. Тоді кроти не зможуть потрапити до вас у гості. Кроти живуть у землі на глибині від 5 до 75 сантиметрів, тож огорожа власної ділянки стане профілактикою для непоширення кротів на ній.

Однак, що робити, якщо кроти вже поселились на вашому подвір'ї - є багато різних видів захисту від гризунів. Зазвичай, найпростіший метод, як вивести кротів, залити нори водою зі шланга. В одну нору необхідно залити понад 100 літрів води, адже його тунелі дуже довгі. Деякі люди також розводять хлорку із водою та заливають це в нори. Найпоширеніший та найдієвіший метод - засипати нафталін чи карбід у нори кротів.

Чому кріт риє землю

Більшість людей не люблять кротів через їх шкідливі наслідки на подвір'ї. Однак, кроти насправді виконують корисну функцію. Під час риття землі, вони знищують в ґрунті багато шкідливих личинок: хруща, чорнишів, коваликів, різних видів совок тощо. Також вони проводять аерацію ґрунту та виносять на поверхню ґрунт, збагачений різними мікроелементами.

Дивіться відео про те, як позбутися кротів на ділянці:
Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти