StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як швидко почистити молоду картоплю: лайфхак, який зекономить ваш час

22 травня 2024, 18:36оновлено 23 травня, 17:52
3120
Молоду картоплю можна почистити набагато швидше, якщо замінити ніж на більш дієві методи.
Як швидко почистити молоду картоплю: лайфхак, який зекономить ваш час
Цікавий метод, як швидко почистити молоду картоплю / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

В Україні вже розпочався сезон молодої картоплі. Вона з'явилася на полицях супермаркетів та ринках. Але в той же час виникає питання, як швидко та легко почистити картоплю від шкірки, бо це завдання не є простим.

Можливо вам буде цікаво: Навіщо при варінні картоплі додають кріп: 4 секрети ідеальної страви.

Як відомо, чистити таку картоплю звичним для всіх способом не дуже зручно, адже шкірка досить тонка. Тому ми зібрали для вас кілька секретів, як швидко почистити картоплю без ножа.

  • Чищення губкою для миття посуду

Для чищення молодої картоплі можна використати звичайну кухонну губку, однак мова йде про її жорстку сторону. Під час такого методу, картоплину необхідно тримати під напором води та проводити по ній губкою. Завдяки таким маніпуляціям шкірка доволі легко злазить із картоплі. Крім губки можна використовувати й металеву щітку для миття посуду.

  • Чищення за допомогою замочування у воді

Для цього способу потрібно взяти будь-яку ємність, яку можна закрити кришкою. Покладіть туди картоплю і залийте водою. Накрийте кришкою і зачекайте 30 хв. Після того, як час пройде, потрібно добре потрясти ємність із картоплею. Від таких дій шкірка з картоплі має злізти. Якщо з першого разу не вийшло, потрібно повторити дану процедуру.

  • Чищення молодої картоплі сіллю

Даним лайфхаком поділилась Катерина Петрівна у своєму TikTok акаунті. Для цього методу спочатку потрібно ретельно промити картоплю. Після цього візьміть великий поліетиленовий пакет і насипте в нього кілька ложок солі, головне щоб сіль була грубого помелу. Наповніть пакет картоплею. Перетирайте вміст пакету кілька хвилин, поки вся шкірка не очиститься. Варто наголосити, що після всіх маніпуляцій потрібно повторно промити картоплю.

Як швидко почистити молоду картоплю за допомогою солі – відео

Що таке картопля?

Картопля, або паслін бульбоносний (лат. Solánum tuberósum), - вид багаторічних бульбоносних трав'янистих рослин із роду Паслін (Solanum) родини Пасльонові (Solanaceae). Бульби картоплі є важливим харчовим продуктом, повідомляє "Вікіпедія".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти