StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Буде тішити око цілий рік: чим полити орхідею, щоб вона зацвіла

6 червня 2024, 16:19оновлено 8 червня, 16:58
220
Правильна підгодівля орхідей допоможе домогтися безперервного цвітіння квітки, що не може не радувати.
Буде тішити око цілий рік: чим полити орхідею, щоб вона зацвіла
Чим поливати орхідею для пишного цвітіння / колаж: Главред, фото: pixabay

Орхідея — незвичайна і екзотична квітка. Її вирощування в домашніх умовах вимагає знань і уважності до деталей. Однак орхідея не така вибаглива, як багато хто думає. Для росту і цвітіння потрібен послідовний догляд і правильна підгодівля. Тому ми зібрали кілька порад, чим удобрювати орхідеї щоб вони цвіли.

Вам також може бути цікаво: Дві підгодівлі змусять цвісти грошове дерево: як приготувати добриво для товстянки.

Яке добриво потрібне орхідеї для цвітіння

У природі орхідею живлять кора, мох або галька. Але коли ми приносимо орхідею додому, то позбавляємо її звичного живильного середовища. Тому важливо регулярно підгодовувати рослину мінеральними і органічними засобами. Для підживлення орхідей можна скористатися готовими засобами з магазину, головне, щоб вони містили такі елементи:

  • магній;
  • кальцій;
  • мідь;
  • цинк;
  • залізо;
  • натрій.

Підживлення орхідей народними засобами

Варто підкреслити, що для того, щоб отримати пишне і тривале цвітіння орхідей, зовсім не обов'язково використовувати засоби з магазину, адже є чудові домашні альтернативи.

За словами авторки YouTube каналу "Дім та присадибна ділянка", для приготування домашнього добрива треба змішати 0,5 літра відстояної води і 1 столову ложку домашнього молока. Все це потрібно добре перемішати.

Горщик з орхідеєю ставимо у велику ємність і поливаємо рослину підгодівлею. Після цього залишаємо її на 15- 20 хвилин. Коли час вийшов, зливаємо воду з горщика і ставимо квітку на місце. Так підживлювати рослину можна 1 раз у два тижні. Орхідея вбере всі необхідні речовини і незабаром порадує цвітінням.

Також можна регулярно протирати листя орхідеї молочним розчином. Для його приготування 1 ст. л. домашнього молока потрібно змішати з 2 ст. л. теплої води. Листя стане міцним і зеленим.

Дивіться відео, чим поливати орхідею для пишного цвітіння:

Що відомо про орхідеї?

Орхідні — родина однодольних багаторічних наземних чи епіфітних (у тропіках) трав'янистих рослин. Деякі з них, а саме види з підродини ванільних є деревними ліанами, які можуть сягати 20 м завдовжки й більше. Один же з найменших видів — Bulbophyllum minutissimum — сягає 3—4 мм. Орхідні поширені в більшості країн світу, але особливо їх багато в тропіках, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти