StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіщо носять червону нитку на руці: не усім відоме справжнє значення

11 березня 2024, 23:19оновлено 13 березня, 10:41
У наш час не усім відомо, для чого потрібно носити червону нитку на руці. Така нитка вважається оберегом і використовується у багатьох культурах.
Руки с красным браслетом
Навіщо носять червону нитку на руці/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Напевно кожен із нас хоча б раз помічав червону нитку на руці у когось з друзів чи знайомих. Звичай носити таку нитку на зап’ясті прийшов до нас ще з давнини, але в наш час не усім відоме справжнє значення такого талісману.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Найкраща перевірка уважності: потрібно за 9 секунд знайти пташку на дереві

Звичай носити червону нитку поширений у багатьох країнах світу. Але, незважаючи на поширення у різних культурах, значення такого талісману переважно практично однакове.

відео дня

Для чого потрібно носити червону нитку на руці? Здавна вважалося, що такий талісман оберігатиме від усього поганого – поганих думок, хвороб, заздрості інших людей.

У деяких країнах червоні нитки від пристріту одягають немовлятам одразу після народження. Вважається, що це допоможе їм від хвороб та вбереже від людей, які навмисно говорять про дитину щось погане або дивляться на неї якось не так.

На яку руку одягати червону нитку

Найчастіше червону нитку-оберіг зав’язують на лівій руці. Вважалося, що оскільки судини лівої руки ближчі до серця, то дія будь-якого талісмана, розміщеного на лівій руці, посилиться. Але в наш час багато хто носить такий оберіг на правій руці, адже чітких правил у цьому питанні насправді немає.

При цьому, якщо людина носить червону нитку на руці, то вважалося, що знімати її не можна. Тому з цим талісманом навіть миються в душі, плавають, сплять тощо.

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал – ознайомлювального характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії чи абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй та нумерологія не є академічними науками, їх положення та твердження не можна перевірити чи довести науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини за іменем та подібного. Крім того, прогнози та гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти