StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна викидати волосся у смітник: прикмети, про які всі забули

13 червня 2024, 12:15оновлено 14 червня, 17:10
1258
Протягом доби людина втрачає близько 150 волосків зі своєї голови, а тому потрібно знати, куди викидати волосся.
волосы
Чому не можна викидати волосся у смітник / колаж: Главред, фото: pixabay

Вважається, що волосся не можна викидати в сміття, бо разом з ними може втратитись частина життєвих сил і позитивної енергетики людини.

Вам також може бути цікаво: Буде сяяти: що потрібно змінити під час миття волосся - секрет голлівудських локонів.

Чи можна кидати волосся в сміття

відео дня

У старі часи люди вірили, що в волоссі таїться багато сили і енергії. Тому, вони були впевнені, що якщо викинути волосся, то у людини буде сильно боліти голова, можна залучити невдачі у свій будинок.

До того ж, волосся в старі часи використовували для того, щоб навести на людину порчу. Тому багато хто і досі вважає, що волосся після стрижки не можна викидати, бо воно стає хорошою здобиччю для енергетично сильних людей, які можуть вкрасти удачу і привести нещастя у життя власника цього пасма.

Стародавні слов'яни також вірили, що якщо волосся потрапить до птаха і він з нього зів'є гніздо, то їх господаря будуть мучити головні болі. Тому, викидати пасма на вулицю не радили нікому.

Куди викидати відрізане волосся

Оскільки наші предки сильно вірили у магічну цінність всього, що їх оточує, то вони вигадали кілька способів, як правильно утилізувати волосся, щоб принести у своє життя лише добробут.

  • Від обрізаного волосся можна позбутися, кинувши його в проточну воду (річку або струмок). Вважається, що течія віднесе весь негатив, що накопичився у людини за час його зростання.
  • Земля також добре підходить, щоб поховати залишки волосся. Бажано закопати його в безлюдному місці, виривши глибоку яму, щоб тварини не могли до нього дістатись.
  • Спалювання є найкращим способом. Спалити можна в печі, каміні, на багатті, в крайньому разі в попільничці на балконі. При такому способі не залишається волосся, а отже ніхто не зможе ним скористатися. За народною прикметою, спалюючи волосся, людина отримує сімейне благополуччя.

Як правильно зберігати відрізане волосся

Підстрижене волосся наші предки також зберігали в затишному місці, щоб ніхто не міг його взяти чи вкрасти. Пасма загортали у папір або тканину, коли клали у обране місце.

Що таке прикмети?

Прикмета — відмітна ознака якихось явищ чи предметів, з наявністю яких передбачаються подальші події. Прикмети передбачають зв'язок між двома подіями, коли одне з них відбувається як факт, а друге – як наслідок. Деякі прикмети не мають реального підґрунтя до передбачення подій по ним, але в той же час значна частина прикмет має в тій чи іншій мірі реальне підґрунтя. Як правило, до прикмет відносяться ті тлумачення, які базуються на колективному досвіді і фіксуються в колективній пам'яті, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти