StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна говорити фразу "спокійної ночі": все гірше, ніж може здаватися

6 вересня 2023, 05:30оновлено 7 вересня 2023, 19:07
94998
Предки переконані, що бажати спокійної ночі живій людині категорично не можна. Це може притягнути серйозні неприємності.
сну
Чому не можна бажати спокійної ночі / Колаж: Главред, фото: pexels

Щовечора ми бажаємо комусь спокійної ночі, доброї ночі, хороших снів. Але при цьому ми не замислюємося про те, чи можна людині бажати спокійної ночі. Звичайно, ми робимо це з кращих спонукань, бажаючи людині лише хорошого.

Однак виявляється, говорити словосполучення "спокійної ночі" категорично не можна. Предки вірили, що ця фраза має погане значення.

Якщо вам подобаються подібні матеріали, то пропонуємо вам прочитати такий: Що не можна робити 9 вересня: 4 заборони, які вбережуть від чорної смуги.

відео дня

Чому не можна бажати на ніч спокійної ночі

З давніх-давен люди вірили, що фраза "спокійної ночі" може накликати серйозну біду. Предки вірили, що ця фраза означає "мертвий спокій". Коли людина помирала, то її проводжали зі словами "спи спокійно". Саме через це не можна бажати спокійної ночі живій людині.

З цієї причини навіть медики не бажають один одному "спокійного чергування". Фраза "спокійної ночі" говорить про повний спокій. Але ж всім відомо, що повний спокій може бути лише у випадку смерті.

Чим можна замінити "спокійної ночі"

Якщо вас хвилює цей нюанс і ви не хочете накликати біду на себе і близьких людей, то краще задуматися про те, як краще побажати на добраніч. Можна розібратися, в чому різниця між "доброї ночі" і "спокійної ночі".

Якщо з другою фразою все зрозуміло, то з першою ми ще не розібралися. Якщо ви говорите людині доброї ночі, то це означає, що ви бажаєте їй добре виспатися і прокинутися в гарному настрої. Також можна побажати людині солодких снів. Це означає, що ви бажаєте хороших снів і хочете вберегти від кошмарів.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти