StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому не можна дарувати парну кількість квітів: яку біду це може спричинити

7 березня 2024, 12:38оновлено 13 березня, 10:41
Хоч така прикмета у наш час дуже відома, не усі знають точно, чому не дарують парну кількість троянд чи будь-яких інших квітів.
Влюбленная пара, букет цветов
Чому не можна дарувати парну кількість квітів/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Коли ми обираємо букет комусь на подарунок, то обов’язково звертаємо увагу на колір та кількість квітів у ньому. З давнини кожен із цих аспектів вважався дуже важливим – наші предки вірили, що різний колір подарованих квіток несе у собі різне значення. Таку ж саму увагу приділяли і тому, з якої саме кількості квіток складається букет. Вважається, що парну кількість квіток дарувати не можна.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Найкраща перевірка уважності: потрібно за 9 секунд знайти пташку на дереві

Чому не можна дарувати парну кількість квітів? Кожен із нас хоча б раз чув про таку прикмету, але не усі знають про її точне значення і походження.

відео дня

Справа у тому, що ще з дохристиянських часів парні числа вважалися уособленням смерті та зла, такі числа пов’язували із закінченням життєвого шляху. А от непарні числа навпаки пов’язували із життям, розвитком, успіхом і везінням.

Тому традиційно букети з парною кількістю квіток несуть лише на похорони і на кладовище. Саме парну кількість квітів прийнято нести на могилу покійної людини. У той же час, коли ми збираємося до когось на день народження або інше свято, то беремо з собою букет, кількість квіток у якому непарна.

Але цікаво, що така традиція поширена не у всіх країнах – у багатьох державах світу парна кількість квітів в букеті сприймається зовсім по-іншому. Наприклад, в Грузії навпаки живим людям дарують "на щастя" букети, які містять парну кількість квітів, а от на кладовище несуть букети з непарною кількістю, щоб "покійний не забрав собі щастя у живих".

Саме парну кількість квітів в букеті прийнято дарувати майже у всій Європі, у США та низці інших країн світу.

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал – ознайомлювального характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії чи абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй та нумерологія не є академічними науками, їх положення та твердження не можна перевірити чи довести науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини за іменем та подібного. Крім того, прогнози та гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти