Журналіст оголосив сценарій, за якого оточення Лукашенка організує переворот у Білорусі

31 травня 2021, 06:26
354
Через скандал з літаком Ryanair Білорусь опинилася на межі економічної катастрофи, вважає Іван Яковина.
Лукашенко
Якщо ЄС перекриє Білорусі блокаду транзиту товарів і послуг, білоруські еліти повстануть проти Лукашенка – журналіст / Reuters

Посадка літака Ryanair у Мінську свідчить про те, що Олександр Лукашенко з точки зору Заходу перейшов всі червоні лінії. Після того, як у ЄС вирішили закрити повітряний простір з Білоруссю, пішли розмови про блокаду транзиту товарів і послуг. Такий крок швидко призведе до економічної катастрофи, тому що від цього постраждає оточення Лукашенка, яке контролює транзитні потоки. Подібна ситуація може призвести до повстання білоруських еліт проти глави держави. Про це заявив журналіст Іван Яковина.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що примусова посадка літака Ryanair і затримання Романа Протасевича свідчить про втрату Лукашенком розуму. Політик направив винищувач, щоб зупинити цивільний авіалайнер і тим самим перейшов всі червоні лінії для Заходу. Відтепер Євросоюз говоритиме з Лукашенком виключно мовою санкцій і чинитиме тиск на економіку держави.

"Європа, перебуваючи в абсолютному шоці від події, оголосила, що більше не буде намагатися перевиховувати Лукашенка, і що з ним відтепер говоритимуть тільки мовою санкцій. ЄС вже закрив своє небо для білоруської цивільної авіації і потихеньку почав обговорювати закриття наземних кордонів з Білоруссю для руху різних товарів і послуг", - вважає журналіст.

читайте такожСаакашвілі зробив прогноз про небезпечний сценарій для Білорусі і ЛукашенкаЗа його словами, блокада транзиту загрожує колапсом економіки Білорусі, яка багато в чому працює тільки через перевезення товарів між Росією і Євросоюзом. Від такого рішення постраждають не тільки громадяни, а й оточення глави республіки, контролююче різні транзитні потоки, серед яких і контрабанда. За подібного розвитку подій не виключається сценарій повстання білоруських еліт вже проти Лукашенка.

"Без грошей від контрабандних потоків, і взагалі без всіх цих грошей повстання проти диктатора може початися вже серед представників білоруської так званої еліти. Опинившись перед обличчям економічної катастрофи, втрати лояльності свого оточення, Лукашенко негайно відправиться на уклін до Путіна - просити грошей, а також лякати російського президента революцією", - підкреслив Іван Яковина.

Інцидент з літаком Ryanair у Мінську

  • Авіалайнер компанії Ryanair 23 травня летів з Афін до Вільнюса, проте дорогою змушений був здійснити екстрену посадку у Мінську. Білорусь повідомила про те, що на борту літака може знаходитися бомба. Після приземлення літака при огляді лайнера вибухонебезпечних предметів знайдено не було.
  • На борту літака перебували білоруський опозиційний блогер, засновник Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич і його дівчина Софія Сапета. Їх затримали силовики у Мінську.
  • Глава компанії Ryanair Майкл О'Лірі зробив заяву про те, що білоруська влада розтиражувала неправдиву інформацію про перемовини пілота і диспетчера. Згідно з його версією, диспетчер відмовився з'єднувати пілота з компанією, після чого було прийнято вимушене рішення приземлитися у Мінську.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти