Зеленський передумав розпускати КСУ: з Ради відкликано законодавчу ініціативу

27 січня 2021, 16:26оновлено 27 січня 2021, 17:24
Документ передбачав припинення повноважень складу Конституційного Суду України.
Зеленський
Зеленський передумав розпускати КСУ / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський відкликав з Верховної Ради свій законопроєкт "про відновлення довіри до конституційного судочинства". Документ був зареєстрований під №4288.

Документ знято з розгляду парламенту у середу, 27 січня, про що свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Зазначено, що 29 жовтня 2020 року глава держави вніс законопроєкт до ВР і визначив його як невідкладний. Проте його так і не розглянули у профільному комітеті.

Зазначимо, законодавча ініціатива передбачала визнати неправосудним (нікчемним) рішення Конституційного Суду України Про скасування е-декларування як таке, що ухвалено у приватних інтересах суддів КСУ, є довільним і необґрунтованим.

Також у документі пропонувалося забезпечити безперервність дії норм Кримінального кодексу України, ЗУ "Про запобігання корупції" незалежно від рішення КСУ від 27 жовтня 2020 року № 13-р/2020 у справі № 1-24/2020 (393/20).

Крім того, законопроєкт передбачав припинення повноважень складу Конституційного Суду України. Документ пропонував забезпечити відбір і призначення суддів КСУ у порядку, встановленому Конституцією України та ЗУ "Про Конституційний Суд України".

Конституційна криза в Україні - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти