Посадки за брехню в е-деклараціях: у Зеленського оголосили про важливе рішення

27 січня 2021, 15:14оновлено 27 січня 2021, 21:57
Проект закону Зеленського повертає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі за брехню в електронних деклараціях.
Зеленський
Зеленський пропонує внести зміни до Кримінального кодексу / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким гарант ввів у дію рішення РНБО про посилення кримінальної відповідальності за внесення недостовірних даних до електронних декларацій політиків і чиновників. Документ передбачає повернення відповідальності у вигляді позбавлення волі за недостовірне декларування та неподання е-декларацій.

Як повідомляє пресслужба глави держави, передбачається внесення змін до статей 366-2 і 366-3 Кримінального кодексу, в результаті чого за недостовірне декларування та умисне неподання декларації державним службовцям загрожує обмеження або позбавлення волі. РНБО радить подати документ у Раду як невідкладний.

Що передбачається закононопроектом

Якщо державний діяч вносить недостовірні відомості до електронної декларації, які відрізняються від достовірних даних на суму від 500 до 2 тисяч прожиткових мінімумів, йому загрожує штраф від 3 до 4 неоподатковуваних мінімумів, або громадські роботи від 150 до 240 годин, або ж обмеження волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

У тому випадку, якщо до е-декларації вноситься недостовірна інформація на суму понад 2 тисячі прожиткових мінімумів, особі загрожує штраф від 4 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів, або від 150 до 240 годин, або обмеження або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років.

За неподання декларації державному діячеві загрожує від 2,5 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи від 150 до 240 годин, або ж позбавлення волі до 2 років.читайте такожВідновлення відповідальності за брехню в деклараціях: Зеленський підписав закон

Електронне декларування в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти