У США зізналися, коли Байден нарешті подзвонить Зеленському

18 березня 2021, 20:09оновлено 18 березня 2021, 21:13
Президент США Джо Байден не раз висловлював підтримку нашій країні, він взяв на себе низку зобов'язань з міжнародного співробітництва, є другом України.
Джо Байден
Джо Байден скоро подзвонить Зеленському / Reuters

Президент США Джо Байден обов'язково зателефонує своєму українському колезі Володимиру Зеленському "без будь-яких передумов", заявив прессекретар посольства США в Україні Деніел Лангенкемп у коментарі Європейській правді.

Він висловив переконання, що розмова обов'язково відбудеться.

"Цей дзвінок буде. Ми переконані в цьому", - кілька разів підкреслив він.

відео дня

Дипломат також нагадав, що президент Байден взяв на себе ряд зобов'язань з міжнародного співробітництва, і в тому числі є "відданим другом України".

"Примітно, що нинішня адміністрація США приділяє Україні багато уваги ... Держсекретар Блінкен провів переговори з Міністром Кулебою 1 лютого, майже відразу після свого призначення. Міністр оборони Таран спілкувався зі своїм американським колегою Остіном 19 лютого. Кілька інших топчиновників також вже контактували або мають заплановані переговори", - зазначили в посольстві.

читайте такожПутін викликав Байдена на баттл

Там також нагадали про заяви Білого дому і Держдепу про підтримку України в річницю протиправної анексії Криму, а також про надання Україні траншу допомоги у сфері безпеки в березні.

Коментуючи питання про можливі умови телефонної розмови президентів, представник посольства зазначив, що з боку США таких умов немає.

читайте такожЧому Байден досі не здзвонився з Володимиром Зеленським

"Україна для нас - партнер, а у відносинах з партнерами ми не висуваємо вимог і немає ніяких передумов для ведення діалогу. Але ми натхненні тим, як Зеленський в останні тижні вдається до потужних дій проти недобропорядних інтересів, які досі тягнуть Україну вниз", - йдеться в коментарі посольства.

Постачання американської зброї до України:

  • 26 серпня Джо Байден пообіцяв у разі перемоги на виборах попрацювати над тим, щоб надати Україні летальне озброєння.
  • 23 жовтня 2020 року Верховний головнокомандувач Об'єднаних сил в Європі американський генерал Філіп Брідлав заявив, що якби США прийняли рішення надати Україні ПТРК Javelin в перші два тижні після початку російської агресії, то ситуація на Донбасі розвивалася б зовсім інакше.
  • 10 листопада 2019 року помічник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Роберт О'брайен назвав умову, за якої Америка припинить постачання летальної зброї в Україну. За його словами, це можливо у випадку, якщо Росія і Україна досягнуть мирного врегулювання триваючого конфлікту на Донбасі. При цьому О'Браєн нагадав, що адміністрація Дональда Трампа перша почала поставки летальної зброї Україні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти