У Петербурзі затримали українського консула

17 квітня 2021, 09:47оновлено 17 квітня 2021, 10:58
ФСБ затримала співробітника Генконсульства України.
Сосонюк затриманий у Росії
У Росії ФСБ затримала консула Олександра Сосонюка / Прямий

У російському Санкт-Петербурзі співробітники Федеральної служби безпеки РФ у п'ятницю, 16 квітня, затримали українського консула.

Затриманий співробітник Генерального консульства України в Петербурзі Олександр Сосонюк, повідомляє ТАСС з посиланням на відомості ФСБ.

За його даними, дипломата затримали, коли він нібито отримував від росіянина закриту інформацію з баз даних спецслужби та правоохоронних органів.

відео дня

"...ця діяльність не сумісна зі статусом дипломатичного працівника та має явний ворожий характер стосовно Російської Федерації", – стверджують у ФСБ.

У спецслужбі підкреслили, що дипломату загрожують заходи, передбачені міжнародним правом.

Дипломат має недоторканність у державі, у якій працює, але його можна позбавити права перебування у разі ворожих дій чи порушення закону. За такі вчинки дипломата можна вигнати з країни та зробити персоною нон грата.

Сосонюк затриманий у РФ
Олександра Сосонюка затримали / ФСБ

Генконсульство України в Санкт-Петербурзі було засновано у 1998 році, воно знаходиться за адресою вул. Бонч-Бруєвича, 1B.

Сосонюк є співробітником консульства вже близько 10 років. На сайті Генконсульства йдеться, що він був консулом ще станом на 16 жовтня 2012 року.

Погіршення відносин України та Росії та агресивні дії Москви – що потрібно знати

  • Відносини між Києвом та Москвою зіпсувалися після Революції гідності, яка почалася у нашій столиці у листопаді 2013 року.
  • У результаті революції владу втратив тодішній проросійський президент Віктор Янукович – він втік до Росії та закликав Кремль ввести війська на українську територію.
  • Потім влада РФ почала агресію проти України, був захоплений Крим, і почалося протистояння на Донбасі.
  • У Росії та у Криму патріотів України почали називати "радикалами" та "фашистами". ФСБ затримувала українців, зокрема, за "екстремізм", деяких громадян звинувачували у "шпигунстві".
  • Наприкінці березня поточного року Росія пішла на нові агресивні дії проти України – під виглядом навчань стягнула війська до східного кордону нашої країни й перекинула нові сили у Крим.
  • У Кремлі стверджували, що ніхто не збирається рухатися до війни.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти