Україна закликала звільнити території Грузії від військ Росії: у Києві зробили заяву

7 серпня 2020, 16:14
7 серпня - чергова річниця збройного протистояння Грузії та Росії.
МЗС України
МЗС України підтримує повернення Абхазії та Південної Осетії до складу Грузії / РБК-Україна

Офіційний Київ закликав цивілізоване світове співтовариство посилити політичний та економічний тиск на Росію з метою завершення російської окупації грузинських територій. Москва повинна припинити агресію і вивести свої війська з Грузії.

Про це йдеться у заяві МЗС України, опублікованій до 12-ї річниці війни Росії і Грузії.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголосили на тому, що за дванадцять років окупації росіяни зробили безліч правопорушень.

відео дня

"Триваюча "бордерізація" окупованих грузинських територій, системні затримання і викрадення громадян Грузії на лінії окупації, обмеження їх фундаментальних прав і свобод, надзвичайно складна гуманітарна і безпекова ситуація - ось основні "здобутки" дванадцятирічної російської окупації Абхазії та Південної Осетії", - стверджують у МЗС. читайте такожУ Абхазії звинуватили українців в організації держперевороту

У заяві підкреслюється, що Україна продовжує підтримувати відновлення територіальної цілісності і суверенітету Грузії.

7 серпня 2008 року розпочався російсько-грузинський збройний конфлікт - війська РФ вторглися на території Грузії з метою підтримки сепаратистів. Збройні дії закінчилися 12 серпня 2008 року. За їх підсумками Росія офіційно визнала Абхазію та Грузію незалежними республіками. Світ продовжує вважати їх територіями Грузії.

Нагадаємо, у НАТО заявляли, що Грузія не може увійти до складу Північноатлантичного альянсу через наявність проблем з територіями Абхазії та Південної Осетії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти