У Зеленського поставили ультиматум РФ через мирний план щодо Донбасу

15 березня 2021, 20:39оновлено 15 березня 2021, 21:26
Якщо Росія не погодиться з мирним планом щодо ОРДЛО, світова спільнота зробить відповідні висновки, сказав Олексій Арестович.
Арестович
Захід може впровадити нові санкції проти РФ через ситуацію на Донбасі - Арестович / УНІАН

Україна, Німеччина і Франція підготували спільний план щодо мирного врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі. У тому випадку, якщо РФ не погодиться з таким механізмом, Москву змусять виконувати свої зобов'язання в примусовому порядку, сказав в ефірі телеканалу Дом спікер української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

За його словами, Росії відомо про мирний план щодо вирішення збройного конфлікту на сході України, тому що російська держава перебуває в Нормандському форматі. При цьому Москва заявляє про те, що росіянам нічого не відомо про цей механізм.

Втім, як стверджує Арестович, якщо росіяни відмовляться від реалізації домовленостей, досягнутих в рамках Нормандського формату, ситуація зазнає дуже серйозних змін. З'являться підстави говорити про примусове виконання Росією своїх зобов'язань. Не виключено, що на Москву можуть очікувати нові санкції.читайте такожУ Путіна заявили про вплив на "ЛДНР" і зробили попередження Україні

"Тоді Франція, Німеччина, Україна і вся європейська спільнота, а можливо, і світова спільнота, констатують, що Росія відмовляється імплементувати угоди, досягнуті в Нормандському і Мінському форматах. Це буде формальна декларація відмови. І тоді ситуація зміниться радикально, можна буде говорити про примус Росії до виконання своїх міжнародних зобов'язань", - підкреслив Олексій Арестович.

Мирний план щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти