Штурм мігрантами кордону України: у Слузі народу розповіли про дії влади

11 листопада 2021, 05:28
Київ вже працює над зміцненням кордону з Білоруссю, сказала Ольга Василевська-Смаглюк.
Держприкордонслужба
Прикордонники готові до різних сценаріїв розвитку подій - депутат / УНІАН

Якщо мігранти підуть в атаку на кордони України, Держава захищатиметься. Прикордонники готові до будь-якого сценарію розвитку подій. Однак застосовувати зброю українська сторона, швидше за все не буде. Про це заявила народний депутат від фракції Слуга народу Ольга Василевська-Смаглюк.

У ефірі телеканалу Україна 24 вона розповіла про те, що якщо мігранти спробують прорватися через український кордон, держава включить механізми захисту. Кордон з Білоруссю вже зміцнюється, її патрулюють співробітники Держприкордонслужби.

читайте такожДесятки тисяч мігрантів з Білорусі і удар у відповідь Варшави: у Польщі поставили Лукашенку умовуТакож вона вважає, що у такій ситуації українці навряд чи застосують зброю, оскільки це негуманно.

"Чи стрілятимемо ми в людей, якщо вони раптом почнуть переходити через кордон? Я не впевнена, що це можливо з точки зору гуманізму, але захищати себе ми будемо обов'язково", - підкреслила Ольга Василевська-Смаглюк.

Нагадаємо, раніше посол України у Польщі Андрій Дещиця припустив сценарій, за якого мігранти, не прорвавшись через польський кордон, спробують потрапити вже на територію української держави. За його словами, подібного розвитку подій не можна виключати.

Ситуація на кордоні Білорусі та Польщі

Нелегальні мігранти зібралися біля кордону Білорусі та Польщі вранці, 8 листопада. Одна частина людей вирушила в ліси, інша пішла до контрольно-пропускного пункту, щоб прорватися до Польщі. Біженці силою намагалися потрапити на територію польської держави – ламали паркан, використовуючи для цього лопати, щипці і колоди. Польські силовики, у складі яких військові, поліцейські та прикордонники, відбивали атаки.

Мігранти біля кордону з Польщею вирішили розмістити свій наметовий табір. Варшава встановила приблизно 309 спроб нелегального прориву на територію своєї країни. На місці інциденту перебувають декілька тисяч біженців.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Польщу у тому, що вона нібито стягнула війська до білоруських кордонів, і попередив про небезпеку можливої появи в цьому конфлікті Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти