Припинення війни на Донбасі: Кулеба заявив, що участь США в нормандському форматі - не єдиний варіант

9 серпня 2021, 06:33
США зараз відкриті для обговорення будь-яких ідей, пов'язаних з припиненням російської агресії проти України, заявив Дмитро Кулеба.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба / УНІАН

Участь США у нормандському форматі - це одна з ідей для припинення російської агресії проти України. В цілому, Вашингтон відкритий для обговорення будь-яких варіантів, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу Україна 24.

За словами глави МЗС, президент України Володимир Зеленський обговорить ситуацію на Донбасі в ході візиту до Вашингтона.

"Будуть обговорюватися абсолютно всі опції, зокрема й такі, які зараз не перебувають у публічному просторі та їх не обговорюють експерти. Але ідеї у нас є, ми їх промовляли зараз під час візиту до Вашингтона. Безумовно, президенти теж про це говоритимуть. США зараз відкриті для обговорення будь-яких ідей, пов'язаних з припиненням російської агресії проти України", - сказав він.

Кулеба додав, що не потрібно зациклюватися на "якійсь одній опції". Потрібно знайти таку опцію, яка дасть результат - і саме на це спрямована розмова.

"Не потрібно зациклюватися на популярній ідеї про участь США в нормандському форматі - це одна з ідей, одна з опцій", - зазначив глава МЗС.

Як повідомляв Главред, Дмитро Кулеба заявляв, що в ході візиту Зеленського до Сполучених Штатів Америки, який запланований на 30 серпня поточного року, з главою США Джо Байденом обговорюватимуться три блоки питань. Зокрема, йтиметься про політику, економіку та сферу безпеки.

Переговори в нормандському форматі - про що раніше писав Главред:

  • Президент Володимир Зеленський 13 липня заявив, що Німеччина, Франція та Україна наполягають на проведенні зустрічі на рівні лідерів країн нормандського формату. План з реалізації Мінських угод, який слід обговорити, передали Москві. І на даний момент зустріч відкладається через Росію.
  • 15 липня в Кремлі заявили, що Росія, Україна, Франція та Німеччина виступають на підтримку проведення саміту в рамках нормандського формату щодо Донбасу. Але на даний момент немає жодних конкретних домовленостей щодо термінів проведення заходу.
  • Німеччина зобов'язалася допомогти Україні з врегулюванням конфлікту на Донбасі для запуску газопроводу Північний потік-2. Зокрема, офіційний Берлін пообіцяв активізувати переговори в нормандському форматі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти