Допомога Росії для обходу санкцій: у Байдена попередили Китай та інші країни

24 березня 2022, 04:55
Росія не зможе ухилитися від міжнародних санкцій, введених через війну проти України.
Джейк Салліван
Джейк Салліван / Фото Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена попередила Китай, щоб він не використовував можливості для бізнесу, створені західними санкціями щодо РФ.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив журналістам, що країни G7 незабаром оголосять про спільне рішення для гарантування, що Росія не зможе ухилитися від міжнародних санкцій, введених через війну проти України, за допомогою Китаю або будь-якої іншої країни, пише Reuters.

"Мова йде не конкретно про Китай, але це буде ставитися до всіх значних економік і рішень, які Будь - яка з цих економік приймає, щоб спробувати навмисно і активно підривати або послаблювати введені нами санкції", - сказав він.

відео дня

За словами Саллівана, уряд США передав це повідомлення Китаю і тепер Штати "очікують аналогічного повідомлення від Європейського Союзу і окремих європейських країн".

читайте такожЮрій Романенко. Угода США-Китаю і нова архітектура світу без РосіїПісля спілкування Байдена з китайським лідером Сі Цзіньпіном минулого тижня Пекін засудив санкції щодо РФ і розкритикував "широкі і невибіркові санкції".

Вашингтон стурбований тим, що КНР може допомогти РФ обійти санкції і отримати критично важливі товари (Комерційна Електроніка, комп'ютери і деталі літаків), порушивши торговельні обмеження. Салліван додав, що в уряду США є інструменти, щоб цього не сталося.

Нагадаємо, в Північноатлантичному альянсі звинуватили Китай у політичній підтримці Росії. За словами генсека НАТО Йенса Столтенберга, КНР підтримує РФ шляхом поширення "відвертої брехні та дезінформації".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти