Подоляк розкрив плани Путіна щодо війни проти України і назвав мету "перемовин"

29 листопада 2023, 16:14
Росія, коли повномасштабно напала на Україну, вибудовувала більш масштабний план, ніж захоплення держави, сказав радник глави ОП Михайло Подоляк.
Подоляк, Путін
Росія ніколи не пропонує реальних перемовин, доки не зазнає вагомої поразки - Подоляк / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Агресорка Росія просуває так звані перемовини для того, щоб внести зміни у свою військову стратегію і наростити руйнівні дії з метою реалізації наступного етапу війни. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

У своєму Telegram-каналі він розповів про те, що російські окупанти, коли пішли на повномасштабне військове вторгнення проти України, виходили з наступних цілей:

  • тотально знищити суб'єктність і суверенітет країни;
  • захопити і розорити якомога більше українських територій;
  • поставити на чолі країни маріонетковий уряд;
  • залишити Україну в залежності від Росії.

За його словами, Москва планувала залякати Захід і почати "відновлення" СРСР.

відео дня

"Більш масштабний план Росії передбачав шляхом ініціювання кровопролитної війни з Україною налякати західні еліти, почати процес реставрації СРСР і забезпечити подальше агресивне домінування на європейському континенті", - зазначив чиновник.

Також він закликав не вірити агресору Росії, яка ніколи не вела перемовини, а тільки заявляла про нібито необхідність "виконання всіх завдань СВО" і визнання своєї окупації інших територій.

Чиновник також уточнив, що Москва використовує "перемовини" на тлі своїх масових злочинів із метою виправдання агресії і отримання паузи у війні.

"Щоб за час паузи остаточно занурити партнерів України в інформаційний хаос, внести корективи у свою військову стратегію, оновити військові виробництва і різко наростити руйнівні дії на наступному етапі війни. Росія ніколи не пропонує реальних перемовин, доки не зазнає вагомої поразки", - підкреслив Михайло Подоляк.

Путін клянчить в України "перемовини"

Російський глава держави Володимир Путін відзначився новою маячнею на саміті Великої двадцятки. Зокрема, він звинуватив Україну в "небажанні вести переговори" із Росією на умовах країни-окупанта.

"Росія ніколи не відмовлялася від мирних перемовин із Україною. Це не Росія, а Україна публічно оголосила про те, що вона виходить з перемовного процесу", - сказав директор Кремля.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав Путіну дві умови завершення війни проти України. За його словами, Росія повинна забрати свої окупаційні війська з українських територій.

Політичний експерт Тарас Загородній вважає, що перемовини із Росією вести небезпечно. В інтерв'ю Главреду він сказав, що якщо з боку України з'явиться хоча б натяк на можливий діалог, Москва "вимагатиме віддати" їй 5 українських регіонів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти