"Окупанти не знають, що робити": у Зеленського оголосили про "вирішення" проблеми з водою у Криму

18 червня 2021, 21:52оновлено 19 червня 2021, 19:52
РНБО намагається запобігти кліматичному удару по Україні, сказав Олексій Данілов.
Данилов
Наразі у Криму занадто багато води - Данілов / УНІАН

У окупованому Росією Криму одномоментно сталася ситуація, коли води стало навіть більше, ніж потрібно півострову. Ситуація в українських містах - Керчі та Ялті - залишає бажати кращого. При цьому материкова Україна може зіткнутися з проблемами глобальної зміни клімату. Держава вже працює над тим, щоб запобігти такому удару. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Кримський півострів дуже багато часу просив води — і там стільки сьогодні води, вони навіть не знають, що з нею робити. І вчора в українській Керчі, і сьогодні в українській Ялті, на жаль, сталася така ситуація. Господь Бог занадто багато їм дав води відразу", - сказав Данілов під час свого брифінгу.

Також він додав, що материкова Україна може зіткнутися з серйозними проблемами, пов'язаними з глобальною зміною кліматичних умов. РНБО проводить роботу над запобіганням подібним загрозам.читайте такожУкраїна поставила умову Росії і Заходу: Північний потік-2 в обмін на Крим і Донбас

"Найцікавіше питання, Чи може РНБО впливати на погоду. На жаль, ні. Нам дуже хотілося б впливати на все, але у нас є свої повноваження і ми обмежені законом і Конституцією України. На погоду і на клімат ми впливати не можемо", - підкреслив Олексій Данілов.

Паводки у Криму

У захопленому Росією Криму оголошено режим надзвичайної ситуації. Унаслідок тривалих злив на півострові сталася повінь. Найбільше постраждали Ялта і Керч, де за 24 години випало дві норми місячних опадів.

У Керчі затопило близько 300 домогосподарств, центральні вулиці та міські лікарні. Під водою опинилася частина траси Таврида.

У Ялті вийшла з берегів річка Водоспадна, що підтоплює територію Крименерго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти