Нова військова операція Росії: експерт розкрив план Путіна щодо України

15 липня 2021, 07:10оновлено 15 липня 2021, 14:18
Путін готовий очолити "хрестовий похід" на Україну, вважає Максим Ялі.
Володимир Путін
Стаття Путіна - це сигнал про можливий військовий наступ Росії на Україну, - експерт / Фото Reuters

Публікація російського президента Володимира Путіна "Про історичну єдність росіян і українців" може вказувати на можливі плани щодо нового військового наступу Росії на Україну. Ця стаття може стати інформаційною підготовкою до нового вторгнення російських військ у ситуації, якщо Зеленський не виконуватиме політичну частину Мінських угод. Про це заявив експерт-міжнародник Максим Ялі.

У ефірі телеканалу Україна 24 він сказав про те, що стаття Путіна може сприйматися в якості інформаційної передумови до нової військової агресії. Тому у Києві повинні бути готові до подібного розвитку подій.

"Я вважаю, що слід не сміятися, а готуватися до можливого військового наступу", - вважає експерт.

Як вважає він, нова російська військова операція проти України може бути реалізована у тому випадку, якщо українська держава не виконуватиме політичну частину "Мінська", у той час коли Київ змушуватимуть піти на реалізацію домовленостей у такому форматі.читайте також"Русофоби і клептократи": у Криму після статті Путіна спалахнули ідеєю нової агресії проти України

"На авантюру з метою захоплення Лівобережної України, так званої "Новоросії", як вказував Путін, у 2014 році його переконало його оточення. Його переконали, що зустрічатимуть російську армію з хлібом-сіллю, і все буде чудово. Він був переконаний, що саме так і буде. Але виявилося, як ми знаємо, зовсім навпаки - ми відстояли свою незалежність і дозволили окупувати лише частину своїх територій... А наразі він, розуміючи, що саме він ініціював цю війну, готовий очолити так званий "хрестовий похід" на Україну... Тому я вважаю, що слід сприймати саме як пропагандистську листівку статтю, і готуватися до можливого варіанту збройної агресії", - підкреслив Максим Ялі.

Стаття Путіна про Україну

  • У Росії 12 липня опублікували статтю президента РФ Володимира Путіна про Україну. У своєму матеріалі російський глава держави звинуватив Київ у нібито небажанні виконувати Мінські угоди і "організації кривавих провокацій" на Донбасі.
  • Крім того, Путін назвав Україну елементом "глобальної змови" проти Росії і звинуватив українську державу у тому, що Київ, мовляв, залишив Донбас.
  • Президент України Володимир Зеленський сказав, що не читав статті Путіна, іронічно дорікнувши російському гаранту в наявності часу на написання подібних матеріалів і у відсутності можливості участі в зустрічі на рівні глав держав.
  • У відповідь Володимир Путін заявив, що перед зустріччю на рівні лідерів Росії і України, українська влада повинна уважно прочитати і проаналізувати його публікацію.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти