"Багатьох військових це зачепило": політолог пояснив інфантильність Залужного

9 серпня 2024, 03:10
9722
Посол України у Великій Британії Валерій Залужний, як політик, не є самостійним, і буде залежати від його команди, подібно до Ющенка, вважає політолог.
'Багатьох військових це зачепило': політолог пояснив інфантильність Залужного
Політолог пояснив інфантильність Залужного / Колаж Главред, фото: УНІАН, facebook.com/vzaluzhnyi

Екс-головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який зараз займає посаду посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії як політик проявив інфантильність не прояснивши ситуацію із списанням із військової служби за станом здоров'я. Про це під час чату на Главреді розповів політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

Він зазначив, що Залужний, як політик, мав би пояснити причину свого комісування. Адже, за його словами, кожен військовий в Україні, а їх є мільйон, розуміє, що отримати списання за станом здоров'я вкрай складно, і в 90% випадків це практично неможливо.

"Багатьох військових це зачепило. Якщо людина грає в політику, вона повинна була це пояснити. Плюс - мовчання. Іноді взяти паузу - це на благо, це правильно. Але кілька місяців мовчання викликають питання", - зазначив Золотарьов.

Він також робить висновок, що Залужний, як політик, не є самостійним, і тому, подібно до Ющенка, залежатиме від команди. Однак Золотарьов додає, що наразі невідомо хто саме стоїть за Залужним і хто складатиме його команду.

"Як і Ющенко входив у кампанію 2002 року з однією командою, а став президентом - навколо нього були зовсім інші люди. Коти в мішку. Навіть для тих, хто знав роботу Ющенка в Кабміні, його робота на посаді президента стала великим розчаруванням", - резюмував політолог.

Дивіться відео повної бесіди з Андрієм Золотарьовим про переговори з Росією, вибори в США і перспективи завершення війни:

Хто такий Андрій Золотарьов

Андрі́й Володи́мирович Золотарьо́в (нар. 15 травня 1965, Дніпропетровськ) — український політолог, керівник центру "Третій сектор". Політконсультант Олександра Рябченка (1994), Володимира Литвина (1994), Юлії Тимошенко (1996-97), повідомляє Вікіпедія.

Відставка Залужного - останні новини за темою

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, політолог і директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов вважає, що на цей момент Валерій Залужний, ексголовнокомандувач ЗСУ, ще не набрав достатньої політичної сили. Однак, якщо у нього є політичні амбіції, він має активніше комунікувати свої дії.

11 липня Залужний зробив свою першу заяву як посол України у Великій Британії. Він наголосив, що перемога України у війні з російським агресором залишається головним пріоритетом його роботи та роботи посольства.

Посол Залужний також повідомив, що українські дипломати, спільно з президентом та його командою, працюють над посиленням стратегічного партнерства з Великою Британією. За його словами, результати цієї роботи скоро стануть помітні на фронті. У своєму Telegram-каналі 20 липня Залужний зазначив, що за два дні на новій посаді провів зустрічі з британським прем'єр-міністром, міністрами та друзями України у Королівстві.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти