Мінкульт "забанив" іноземців через зйомки фільму в Криму

5 червня 2021, 23:56
Служба безпеки України заборонила цим іноземцям в'їзд на територію України строком на три роки.
Крим
Мінкульт вніс іноземців до чорного списку через Крим / Reuters

Мінкульт вніс до списку громадян, які загрожують національній безпеці, через зйомки в окупованому Росією Криму трьох громадян Росії та двох громадян Польщі, повідомляє Представництво України в АР Крим у Facebook.

Одним з важливих напрямків протидії гібридній агресії Російської Федерації проти України на території тимчасово окупованого Криму є реагування представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим на виявлені факти незаконного відвідування півострова російськими та іншими іноземними артистами для т.зв. "культурної" пропаганди.

Так, в травні 2021 Міністерство культури та інформаційної політики України, реагуючи на факти зйомки в Севастополі військової драми "Небо" про російських військових у війні в Сирії і в так званому "міжнародному музичному фестивалі "Дорога на Ялту" внесло трьох громадян Російської Федерації і двох громадян Польщі до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

відео дня

У свою чергу Служба безпеки України заборонила цим іноземцям в'їзд на територію України терміном на три роки.

Мінкульт 'забанив' іноземців через зйомки фільму в Криму

Відповідні рішення Міністерства культури та інформаційної політики України та Служби безпеки України стали реакцією зокрема і на звернення представництва.

  • Нагадаємо, 20 травня під час своєї пресконференції президент України Володимир Зеленський заявив, що лідерам Франції та Німеччини слід було б сильніше підтримувати Київ у боротьбі з російською агресією.
  • Глава держави вважає, що Еммануель Макрон і Ангела Меркель повинні проявити більше зусиль для допомоги Україні. Лідери Французької Республіки і ФРН послабили свої позиції по відношенню до Росії у зв'язку з економічною ситуацією і тиском через проект СП-2.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти