Кулеба різко відреагував на відправку Росією вкраденого зерна до Сирії

12 травня 2022, 22:23оновлено 24 червня 2022, 22:27
Росія доводить свою злочинну сутність країни-мародера тим, що вона вивозить вкрадене в Україні зерно в Сирію.
Дмитро Кулеба після зустрічі з Лавровим у Туреччині
Кулеба про відправку краденого українського зерна до Сирії / Reuters

Росія доводить свою злочинну сутність країни-мародера тим, що вона вивозить вкрадене в Україні зерно в Сирію. Такі дії не залишаться без уваги цивілізованих країн, повідомив Дмитро Кулеба в Telegram.

"Росія є потрійним злочинцем: розбомбила Сирію, окупувала частину України, а тепер продає вкрадене українське зерно в Сирію. Хочу нагадати учасникам цієї Угоди: кожен причетний до продажу, транспортування або купівлі вкраденого зерна є співучасником злочину. Ваші дії матимуть адекватні міжнародно-правові наслідки", - підкреслив Кулеба.

За його словами, українські дипломати попередили інші країни, що партії зерна, які продає РФ, можуть частково або повністю містити вкрадене зерно, отримане в результаті мародерських дій російських окупантів.

відео дня

Також він додав, що з початку війни Росія вкрала не менше 500 тисяч тонн зерна на суму понад 100 мільйонів доларів США.

РФ викрадає українське зерно

Нагадаємо, що в Херсонській області окупанти спустошили один з елеваторів, вкрали звідти все зерно і вивезли його через захоплений Крим на територію Росії. Практично на всіх окупованих територіях фіксуються грабежі фермерів.

Раніше росіяни вкрали з Бердянського морського порту 5 українських кораблів із зерном. На цих кораблях було кілька десятків тонн зерна. Існують побоювання, що вони "пішли" в напрямку РФ.

Крім того, окупанти роблять все, щоб зірвати посівну кампанію. Військові РФ танками і важким озброєнням руйнують зерносховища, тиснуть зерно і змішують його з землею.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти