Кулеба розкрив плани НАТО у разі військового вторгнення РФ в Україну

16 травня 2021, 13:10оновлено 16 травня 2021, 13:40
Київ не розраховує на допомогу іноземних військ у разі ескалації військового конфлікту з Росією, стверджує Дмитро Кулеба.
Дмитро Кулеба
Україна не входить до НАТО, тому блок не воюватиме за Київ з Росією - Кулеба / УНІАН

Україна не очікує, що війська інших країн допомагатимуть державі у разі посилення російсько-українського військового конфлікту. Однак Захід повинен буде допомогти Києву вистояти у разі реалізації подібного сценарію. НАТО не почне війну з Росією, тому що Україна не входить до колективного блоку безпеки. При цьому українська держава має намір захищати свою територію. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

У інтерв'ю DW він розповів про те, що Україна дійсно не очікує на допомогу іноземних військ у разі вторгнення російських військ на українську територію. Однак союзники держави повинні докласти зусиль для того, щоб Києву вдалося витримати удар.

"Ми не очікуємо прибуття іноземних військ, щоб допомогти нам. Але ми очікуємо від наших партнерів забезпечення України тією підтримкою, яку вони можуть запропонувати, щоб допомогти нам вистояти в цьому конфлікті за нашу країну", - сказав Кулеба.читайте такожУ НАТО зробили заяву щодо ПДЧ для України і розкрили плани на саміт

При цьому дипломат висловив упевненість в тому, що Північноатлантичний альянс не почне воювати з Росією, тому що Україна не входить до НАТО. Однак українці готові захищати свою територію.

"Абсолютно. Україна наразі не член НАТО, і я б хотів нагадати, чітко і однозначно, що це наша земля, і ми її захищатимемо, а наші партнери можуть допомогти нам у цьому, і я впевнений, що все так і буде", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Війна Росії та України

  • Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв раніше заявив, що потенційна загроза біля українських кордонів присутня, однак рівень загрози сьогодні не вказує на чіткі плани Росії щодо військового вторгнення в Україну. За його словами, Україна не розраховує на допомогу Заходу і протистоятиме противнику своїми силами.
  • Журналісти The Washington Post опублікували матеріал з посиланням на дослідження, в якому брали участь колишні високопосадовці Заходу. У статті йдеться про те, що Захід підтримає Україну в боротьбі з Росією тільки в тому випадку, якщо Київ не відповідатиме на провокації Москви на Донбасі. Однак якщо Україна відповість РФ військовими діями, країни західного світу можуть припинити підтримку української держави у військовій сфері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти