У ЗСУ оцінили шанси на повномасштабну війну Росії з Україною

1 травня 2021, 05:31
Україна буде самостійно захищати свою державу і розраховує тільки на власні сили, стверджує Сергій Наєв.
Російські війська
Наразі немає загрози військового вторгнення РФ в Україну - Наєв / УНІАН

Небезпека навколо кордонів України фіксується, однак її рівень сьогодні не дозволяє казати про те, що існує загроза прямого військового вторгнення Росії. У разі військового протистояння Києва і Москви українська держава не розраховує на допомогу Заходу. Про це заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

У інтерв'ю Армія Inform він розповів про те, що рівень загрози біля кордонів сьогодні не вказує на можливе військове вторгнення РФ.

"Але загроза має певний ступінь, є безпосередня загроза, є потенційна загроза. Тому, небезпека, військовою мовою, є навколо державного кордону завжди, але рівень загрози наразі не несе за собою безпосередньо загрозу вторгнення на територію України", - стверджує Наєв.

При цьому він уточнив, що якщо українській державі потрібно буде захищати свою територію, в такому випадку будуть задіяні Збройні сили України та інші силові підрозділи. Однак участь союзників не передбачається.читайте такожУ Путіна висунули звинувачення на адресу ЗСУ і дорікнули Зеленському

"Інших сил, у тому числі держав наших партнерів, там не передбачено. Ми завжди розраховуємо тільки на власні сили", - підкреслив Наєв.

Раніше Наєв заявив, що концентрація військових підрозділів РФ біля кордонів України нагадує ситуацію, яка сталася у 2014 році. Росія концентрує війська біля українських кордонів, щоб показати свою готовність до вторгнення, і чинить тиск на Київ.

Відведення військ РФ від кордонів України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти