Кравчук розкрив завдання України в боротьбі з військовою загрозою Росії

1 травня 2021, 02:19
Суспільство в Україні має бути готовим до різних сценаріїв, вважає Леонід Кравчук.
Леонід Кравчук
Росія ставить перед собою завдання знищення або приєднання України - Кравчук / УНІАН

Керівництво РФ, як і раніше, працює над тим, щоб знищити українську державу. В таких умовах українці повинні зміцнювати оборону, щоб у разі чого "дати під дих" противнику. Україні слід докласти максимум зусиль для забезпечення високого рівня спецпідготовки ВСУ, відродження економіки та підготовки суспільства до можливих сценаріїв розвитку подій. Про це заявив глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що російська держава продовжує переслідувати свою головну мету, яка передбачає або підпорядкування, або знищення України. Така політика РФ і дії ОРДЛО викликають негативні емоції у Києві.

"Я б сказав, вся російська сторона, помножена на ОРДЛО. Вони дістали мене найбільше, і дістають кожен день. Але я на ці їх діставання не звертаю уваги, тому що я добре знаю Росію. Стратегічна лінія Росії - знищувати Україну, підпорядкувати собі Україну або зруйнувати Україну", - стверджує Кравчук.читайте такожКолишній глава Генштабу попередив про сценарій військових атак РФ на Донбасі

Також він додав, що головними завданнями для України залишаються побудова збройних сил, відродження економіки та підготовка суспільства до різних сценаріїв. При цьому Київ повинен враховувати той факт, що Європа демонструє безпрецедентну єдність в оцінці подій російсько-українського конфлікту.

"Якби у 2014 році наше суспільство не організувало народні батальйони і вони не пішли на Донбас і не зупинили ворога, то я не знаю, де б були зараз ворожі батальйони. Таким чином, є внутрішнє завдання. І друге - використовувати максимально ту допомогу, яка вже починається з боку США, Європи. Скажу відверто, ніколи за ці 29 років такої єдності Європи і США в оцінці ситуації і політики, яку проводить Росія, ще не було", - підкреслив Леонід Кравчук.

Ситуація щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти