Експерт зробив заяву про війська ЗСУ біля кордонів РФ і оцінив ситуацію

9 травня 2021, 03:50оновлено 9 травня 2021, 08:02
Про готовність Росії до військового вторгнення свідчитиме розміщення ударних угруповань біля кордонів України, вважає Анатолій Кравчук.
Кордон Україна Росія
Небезпеки військового вторгнення Росії біля кордонів України не зафіксовано - військовий експерт / УНІАН

Немає жодної потреби для України в розміщенні військових таборів ВСУ біля кордонів Росії. Наразі немає загрози російської інтервенції: на такі ознаки зазвичай вказують не табори, а ударні угруповання противника. Про нову потенційну агресію даних наразі немає, проте українська держава восьмий рік живе в стані війни і готова до таких дій не тільки теоретично, але і практично. Про це заявив військовий експерт Анатолій Кравчук.

"Я не бачу в цьому жодної потреби (в розміщенні українських військових таборів біля кордонів з Росією), тому що військовий табір ні про що не свідчить. Є спеціальні сценарії – які прораховані - з якого боку, найбільш ймовірно, можуть бути нанесені удари, і це постійно фіксується розвідкою. Для цього потрібно, щоб були певні розвідознаки, і це не табори, а створення ударних угруповань, які повинні висунутися в певний час і прорвати нашу оборону", - розповів він в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, наразі потенційна загроза з боку противника на будь-яких напрямках не фіксується. Концентрація військ уздовж українських кордонів дійсно значна, проте сигналів про підготовку до атаки немає. При цьому Україна вже декілька років живе в стані війни і готова до подібного протистояння.

"З нашого боку немає потреби створювати військові табори на противагу створенню таборів Російською Федерацією. Бойова готовність з'являється тоді, коли є безпосередня загроза на певному напрямку. Наразі ми не фіксуємо цю загрозу, ми просто фіксуємо значне скупчення сил уздовж кордонів. Немає сигналів, що на певному напрямку може бути здійснена агресія. Також не треба забувати, що ми восьмий рік живемо в стані війни, постійно воюємо, ми готові не тільки теоретично, але і практично", - підкреслив Анатолій Кравчук.

Війна РФ і України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти