Експерт пояснив, чому відведення військ РФ стало перемогою і Києва, і Москви

24 квітня 2021, 00:55
На кордонах України з 2014 року зосереджено як мінімум 50-80 тисяч російських військових, стверджує Сергій Грабський.
Російські війська
Росія на виправдання показала свої громадянам, що "налякала Захід і Україну", після чого вирішила повернути війська на місця - експерт / Reuters

Біля українських кордонів, починаючи з 2014 року, базувалися мінімум 50-80 тисяч військових, враховуючи окуповані райони Донбасу і Крим. Наразі Росія відведе з прикордонних з Україною районів 40 тисяч військових. Це контингент, який на даний момент не потрібен росіянам для вирішення певних завдань. При цьому виникає ситуація, за якої відведення військ стало вигідним кроком як для Києва, так і для Москви. Обидві держави вирішили важливі для себе завдання: росіяни "налякали Україну і Захід" для своїх громадян, залишив частину російських війск у кордонів української держави, а Україна пройшла тест на стійкість. Про це заявив військовий експерт Сергій Грабський.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що біля кордонів України з 2014 року базувалося значне за чисельністю російське військове угруповання. Після завершення маневрів Росія до 1 травня відведе підрозділ у кількості 40 тисяч військових.

"Вони відведуть тільки той комплект військ, який на сьогоднішній день там не потрібен. Але я хочу звернути увагу, що завжди, починаючи з 2014 року, як мінімум 50-80 тис.військових з урахуванням окупованих територій Криму і Донбасу, знаходилося біля кордонів з Україною. Тому відведення 40 тисяч в період з сьогоднішнього дня до 1 травня — це посильне завдання з урахуванням російської системи логістики, вони можуть собі дозволити такі маневри", - стверджує Грабський.

Експерт акцентував увагу на тому, що у випадку з відведенням російських військ від кордонів України виникла цікава ситуація, в якій перемагає і Київ, і Москва. Після навчальних маневрів росіяни залишать частину військових підрозділів в місцях їх нової дислокації. Крім цього, Москва показала російським громадянам "виконання завдання" - налякати Україну і Захід військами.читайте такожВідведення військ Росії від кордонів України: головні факти і реакція Києва і Заходу

"Перекидання додаткових сил і засобів на західні кордони Росії, розгортання і підпорядкування таборів відповідним командним структурам — це один з елементів цих навчань. Виконавши це завдання, певний контингент військ відводиться. Але я наполягаю на тому, що значна частина буде залишатися там... Росія наразі робить хорошу міну за поганої гри — не домігшись результатів, вони відтепер кажуть, що завдання виконали, налякали Україну і Захід і тому відводять війська", - вважає він.

Перемога України, на його думку, полягає в тому, що Україна в умовах загрози, яка містила інформаційні та психологічні аспекти, показала свою витримку. Київ і Захід продемонстрували готовність захищати українську державу.читайте такожДипломат заявив про загрозу атаки на Україну через озброєння РФ на кордоні

"Але чому я кажу win-win - тому що Україна і західні партнери показали готовність відстоювати територіальну цілісність України", - підкреслив Сергій Грабський.

Відведення військ Росії від кордонів України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти