Експерт пояснив плани Москви щодо роздачі паспортів РФ на Донбасі

26 квітня 2021, 03:11оновлено 26 квітня 2021, 05:00
Для Росії не буде жодних наслідків через роздачу паспортів у ОРДЛО, вважає Олексій Мельник.
паспорт РФ
Росія планує задіяти на виборах до Держдуми до декількох сотень тисяч виборців - експерт / Фото: УНІАН

Москва знову планує роздавати російські паспорти на Донбасі для того, щоб правляча партія Кремля змогла заручитися додатковими голосами на виборах до Держдуми. Напередодні старту виборів ймовірно буде зроблена низка обіцянок і "подарунків". Навряд чи після цього вибори до російського парламенту визнають недійсними, про що свідчить приклад виборчого процесу в окупованому Криму. Про це заявив експерт з питань міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що роздача паспортів Росії на Донбасі – це гарантоване отримання правлячою партією декілька сотень тисяч голосів. Для того, щоб зібрати голоси, росіяни можуть щось надати або пообіцяти жителям ОРДЛО.

"Видача паспортів переслідує декілька цілей, одна з них - це чіткі плани щодо орієнтації можливих виборців, тобто правляча партія Росії гарантовано отримає значну частину голосів. Я впевнений, що напередодні виборів будуть зроблені роздачі якихось подарунків і обіцянок, це декілька сотень тисяч голосів за правлячу партію. Крім того, переслідуються інші цілі, щодо яких не раз казали", - вважає Мельник.читайте такожРезніков оголосив про визнання Путіним "ЛДНР" і вихід РФ з "Мінська"

Також він додав, що фактично жодних наслідків у зв'язку з такими діями для Росії не буде. Жителі окупованого Криму брали участь у виборах президента і парламенту, проте виборчий процес не було визнано недійсним.

"Я не впевнений, що це буде солідним аргументом щодо визнання виборів недійсними, тому що такі аргументи висувалися вже, коли були попередні вибори. Кримські виборці - саме той випадок, але наслідків жодних не було ані для президента, ані для Думи", - підкреслив Олексій Мельник.

Росія на окупованому Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти