Ексдепутат Держдуми повідав, коли Путін усвідомив, що Зеленський "міцний горішок"

4 березня 2021, 22:55
Президент РФ Володимир Путін різко змінив своє ставлення до парезидента України Володимира Зеленського і почав його поважати.
Путина
Путін почав поважати Зеленського - Пономарьов / Reuters

Президент РФ Володимир Путін різко змінив своє ставлення до президента України Володимира Зеленського і почав його поважати. Підставою для цього стали введені в Україні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука і трьох проросійських телеканалів.

"Я впевнений в тому, що Путін після введення санкцій в Україні проти Віктора Медведчука почав поважати Володимира Зеленського. Путін, на мій погляд, проходив три стадії сприйняття президента України Володимира Зеленського. Спочатку, після обрання Зеленського, він до нього ставився несерйозно, з певною часткою побоювання, що, мовляв, як би після цього в Росії не почали обирати коміків. Однак з часом ставлення Путіна трансформувалося", -розповів в ефірі Апостроф ТВ ексдепутат Держдуми (2007-2016 роки), громадянин України (з 2019 року) Ілля Пономарьов.

Пономарьов заявив, що першим поштовхом до зміни сприйняття Путіним Зеленського став саміт у Парижі, який відбувся 9 грудня 2019 року, коли президенти вперше зустрілися.

"Путін Зеленського сприймав як молодого і недосвідченого політика. На блефі їм вдалося зустрітися в Парижі, а це був чистої води блеф, тому що Єрмак обдурив Кремль. Тоді обіцяли, що в Парижі будуть підписані певні домовленості, на це навіть Сурков "повівся", Путін приїхав. А коли всі зібралися, сказали, що нічого такого не було. За великим рахунком, це було "кидалово", - заявив Пономарьов.

читайте такожЕксперт пояснив, навіщо Зеленському бити по Медведчуку і Порошенку

Після саміту в Парижі, як вважає Пономарьов, Путін зрозумів, що Зеленський - "міцний горішок".

"Після цього у Зеленського почалася "чорна смуга" - зміна уряду, коронавірус, падіння рейтингу. Путін повернувся до звичної для себе ролі - чекати, коли повз пропливе труп його ворога. Медведчук в цей час йому розповідав, що він ось-ось стане новим прем'єром, рейтинги ОПЗЖ ростуть тощо. Але раптом прокинувся Зеленський і почав "мочити" Медведчука. І вийшло так, що поруч проплив труп не того, кого чекав Путін. А він дуже уважно ставиться до таких моментів", - резюмував Пономарьов.

Санкції проти Тараса Козака і телеканалів NewsOne, ZIK і 112-про що повідомляв головред:

  • 2 лютого стало відомо про рішення РНБО ввести персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.
  • Указ підписав президент Володимир Зеленський. Термін дії санкцій - 5 років.
  • Також санкції поширили на регіональні мовники під брендом телеканалів NewsOne, ZIK і 112.
  • Станом на вечір 2 лютого канали NewsOne, ZIK і 112 перестали транслюватися.
  • П'ятий президент України Петро Порошенко пояснив, чому при ньому не закрили проросійські канали Козака.
  • Стали відомі подробиці засідання РНБО, на якому було прийнято рішення про введення санкцій проти телеканалів, що належать народному депутату від ОПЗЖ Тарасу Козаку. За даними ЗМІ, спікер Ради Дмитро Разумков не став підтримувати введення санкцій.
  • Президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про введення санкцій проти телеканалів (112 Україна, NewsOne і ZIK), що належать народному депутату від опозиційної платформи - за життя Тарасу Козаку. За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.
  • У Кремлі засудили санкції проти трьох телеканалів в Україні. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що обмеження або заборона діяльності ТБ не відповідає міжнародним нормам.
  • Президент Росії Володимир Путін назвав блокування телеканалів проявом подвійних стандартів у розумінні свободи слова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти