Аваков розкрив, хто був ініціатором санкцій проти каналів Медведчука

3 березня 2021, 10:25оновлено 3 березня 2021, 10:59
Рішення застосувати санкції ухвалили, коли "впала рожева вуаль", а "пропаганда стала зашкалювати будь-які розумні межі".
Медведчук
Віктор Медведчук потрапив під санкції / УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зізнався, що був одним з ідеологів застосування санкцій Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ), що торкнулися кума президента РФ Віктора Медведчука та його оточення.

За словами Авакова, на засіданнях РНБО говорили про можливі обмежувальні заходи ще в кінці 2019 року, перед самітом "нормандської четвірки" в Парижі. Про це глава МВС розповів в інтерв'ю для YouTube-каналу В гостях у Гордона. Тоді публічно говорилося про те, що у Ради нацбезпеки є п'ять варіантів розвитку подій.

"Ви не знаєте деталі цих варіантів, але серед них були зокрема такі, екстремальні, а також спокійні, і серединка десь гібридна. Ось цим шляхом ми йшли", - поділився міністр.

Аваков уточнив, що він запропонував "не починати одразу з різкостей". Коли ж "трошки впала рожева вуаль, що з Путіним так не буває", коли "пропаганда на цих каналах (112 Україна, NewsOne, ZIK, - ред.) стала зашкалювати будь-які розумні межі", Аваков сказав: "Навіщо стільки обурюватися? Є законні інструменти захисту державності. Ними потрібно користуватися".

За словами міністра внутрішніх справ, президент Зеленський "взяв до уваги, розмірковував", паралельно готувалися відповідні матеріали, а пізніше ухвалив рішення.

читайте такожМедведчук гнівно відповів на санкції РНБО

Санкції проти Тараса Козака і телеканалів NewsOne, ZIK і 112 - про що повідомляв Главред:

  • 2 лютого стало відомо про рішення РНБО запровадити персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.
  • Указ підписав президент Володимир Зеленський. Термін дії санкцій - 5 років.
  • Також санкції поширили на регіональні мовники під брендом телеканалів NewsOne, ZIK і 112.
  • Станом на вечір 2 лютого канали NewsOne, ZIK і 112 перестали транслюватися.
  • П'ятий президент України Петро Порошенко пояснив, чому при ньому не закрили проросійські канали Козака.
  • Стали відомі подробиці засідання РНБО, на якому було ухвалено рішення про запровадження санкцій проти телеканалів, що належать народному депутату від ОПЗЖ Тарасу Козаку. За даними ЗМІ, спікер Ради Дмитро Разумков не став підтримувати запровадження санкцій.
  • Президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про запровадження санкцій проти проти телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK. За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції.
  • У Кремлі засудили санкції проти трьох телеканалів в Україні. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що обмеження або заборона діяльності ТБ не відповідає міжнародним нормам.
  • Президент Росії Володимир Путін назвав блокування телеканалів проявом подвійних стандартів у розумінні свободи слова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти