"Був другим в РФ при Путіні": експерт назвав того, хто міг би закінчити війну і виплатити репарації

25 березня 2023, 16:07
Олександр Сотник відмітив, що саме Михайло Касьянов ще в 2014 році говорив про те, що Крим не є російським.
Михайло Касьянов, Олександр Сотник
Сотник назвав людину, яка може закінчити війну в Україні / Колаж фото Вікіпедія, соцмережі

У Росії є лише один політик, кого Захід був би не проти бачити в президентському кріслі країни-агресорки. Ця людина ще в 2014 році була впевнена в незаконності анексії Криму. Про це під час чату на Главреді заявив головний редактор каналу Sotnik-TV, журналіст, письменник і публіцист Олександр Сотник.

Він переконаний, що саме колишній прем'єрміністр РФ Михайло Касьянов міг би повністю закінчити війну в Україні і навіть почати виплату репарацій.

"Ця людина була другою в державі при Путіні, була прем'єрміністром. Я думаю, що Михайло Касьянов цілком міг би підійти на цю роль. Тим більше, що особисто мені в інтерв'ю він говорив ще в 2014 році, що Крим – не наш. Ця людина могла б забезпечити і сплату репарацій вчасно, і тримати процес розпаду в узді, під контролем, щоб не було ядерних наслідків", - сказав Сотник.

Однак він не виключає варіанту, при якому до влади після Путіна може прийти умовний Пригожин, який не захоче закінчувати війну.

"Західним країнам - і Європі, і США, і Британії – потрібно думати і готуватися до того, що буде найгірший сценарій, якщо не ядерний, то саме по розпаду. Ядерної Югославії, я думаю, ніхто не хоче", - додав експерт.

Хто такий Олександр Сотник

Олександр Сотник (творче ім'я – Саша Сотник) - письменник, публіцист, автор-виконавець пісень, диктор радіо і телебачення, блогер. Творець і автор каналу Sotnik-TV. Виступає з жорсткою критикою російської влади. 11 березня 2010 підписався під зверненням "Путін повинен піти". Під час російсько-української війни неодноразово виступав із засудженням російської збройної агресії проти України, пише Вікіпедія.

Криза в Росії і розпад держави

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк раніше сказав, що ситуація всередині держави-агресора Росії загострюється. Конфлікт між Міноборони і ватажком Вагнера Пригожиним загострюється. Подоляк спрогнозував серйозне внутрішнє протистояння в РФ вже в найближчі місяці.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що процес розпаду Росії вже запущений. За його словами, потрібно не допустити поширення ядерної зброї. Крім того, як вважає Данілов, в Росії є особистості, які готові до повалення Путіна.

Начальник Головного управління розвідки МО Кирило Буданов заявив, що країна-окупант Росія зазнала серйозних втрат під час бойових дій проти України. Через 3 місяці економіка РФ не дозволить їй продовжувати війну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти