Асамблея ОБСЄ визнала "вагнерівців" терористами, а РФ - спонсором тероризму

5 липня 2023, 00:02
Диктатор Путін особисто визнавав, що "Вагнер" фінансувався з Росії.
Путин, ОБСЕ
ОБСЄ визнала РФ спонсором тероризму / Коллаж: Главред, фото: УНИАН, скриншот из видео

Парламентська Асамблея ОБСЄ визнала Росію державою спонсором-тероризму, а ПВК "Вагнер" – терористичною організацією. Про це заявила член української делегації у ПА ОБСЄ Євгенія Кравчук.

В ОБСЄ назвали тероризм однією з загроз міжнародному миру та безпеці. При цьому вчинки "вагнерівців", як діяли від влади РФ, будуть охарактеризовані як терористичні. У декларації також йдеться про те, що Путін особисто визнав, що "Вагнер" фінансувався з РФ.

"Найголовніше - закликає держав-членів посилювати чіткі міжнародні норми: терористичний характер "Групи Вагнера" та її дій; відповідальність Російської Федерації, як держави-спонсора цієї терористичної організації; неприпустимість залучення таких суб'єктів у міждержавні відносини", - написала Кравчук.

відео дня

Визнання РФ спонсором тероризму

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше зазначив, що, після всього скоєного Росією, слово "тероризм" стало фактично її другим ім'ям. Тому визнання її спонсором тероризму буде просто юридичною фіксацією реальності.

Раніше повідомлялося про те, що США можуть офіційно визнати Росію країною-спонсором тероризму. Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі закликала держсекретаря Ентоні Блінкена зробити це. Якщо Блінкен цього не зробить, то Конгрес США буде приймати відповідне рішення самостійно.

Таким чином, Пелосі попередила Блінкена про наміри Конгресу. За даними видання, це сталося під час нещодавньої телефонної розмови.

Президент України Володимир Зеленський вже кілька разів закликав США офіційно визнати Росію державою-спонсором тероризму. Він підкреслив, що російські військові скоюють такі жахливі злочини, яких Європа не бачила з часів Другої світової війни.

У травні цього року Сейм Литви ухвалив резолюцію, згідно з якою Вільнюс визнає Російську Федерацію державою-терористом.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти