Арестович вказав на важливу деталь плану ФРН і Франції щодо Донбасу

15 березня 2021, 22:53
У Києва залишається свій план з врегулювання конфлікту на сході України, сказав Олексій Арестович.
Арестович
Документ, запропонований Францією і Німеччиною, не дуже відрізняється від плану Києва щодо Донбасу - Арестович / УНІАН

Суть мирного плану Німеччини та Франції щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі полягає в тому, що реалізація договору пов'язана з конкретними датами. Запропонований Берліном і Парижем механізм не сильно відрізняється від плану Києва щодо ОРДЛО, сказав в ефірі телеканалу Дом радник делегації України у ТКГ Олексій Арестович.

За його словами, план ФРН і Франції передбачає реалізацію домовленостей, раніше досягнутих в рамках Нормандського формату. Лідери Євросоюзу пропонують прив'язати виконання угод чітко до певних дат. Ініціаторами плану є Берлін і Париж, з боку Києва вносилися тільки коригування.

"Цей план - це не що інше, як спроба прив'язати до календаря конкретні дії для виконання угод, досягнутих в Нормандському і Мінському форматах. Тільки ця пропозиція вже французької та німецької сторін, з невеликими правками з нашого боку", - стверджує Арестович.читайте такожУ Зеленського поставили ультиматум РФ через мирний план щодо Донбасу

Також він додав, що у України, як і раніше, залишається свій план, з яким виступив глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук в листопаді 2020 року. Документ Франції та Німеччини принципово не відрізняється від українського плану.

"Французькі та німецькі "кластери" не сильно відрізняються. Практично можна сказати, що це більш уточнений документ, який прив'язує дії календарно чітко" – підкреслив Арестович.

Мирний план щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти