Хто підштовхує Зеленського у прірву

1 листопада 2020, 08:43
Конституційною кризою в Україні може скористатися не президент, а інша людина або "група товаришів".
Зеленський
Зеленський може перетворитись на останнього "справедливого" диктатора Європи / УНІАН

З одного боку, політична система України тріщить по швах. Ланцюг взаємних, дивних юридичних помилок і політичних рішень Верховної Ради, Конституційного Суду і президента України призводить до різкого загострення політичної обстановки в країні, до радості наших ненаситних і пустотливих олігархів, і їх зарубіжних партнерів.

З іншого боку, добре видно, що хтось, користуючись недосвідченістю Володимира Зеленського, вміло підштовхує президента України до відчайдушних вчинків, який чудесним чином повинні повернути йому повагу і довіру українського суспільства.

Адже це так легко - від ролі талановитого артиста оригінального жанру, який став "народним" президентом України, перейти до ролі останнього "справедливого" диктатора Європи, замість Лукашенка. І тим самим відштовхнути від себе Захід, як це вдалося зробити Кремлю у справі "Кучма-Гонгадзе".

відео дня

читайте такожЧому скандал навколо КСУ закінчиться так само швидко, як і почавсяУ Кремля є великий досвід проведення таких операцій. Як, наприклад, у випадку з авторитарними кроками Єльцина після короткої громадянської війни в Росії в 1993 році. Тоді величезну владу отримав не Єльцин, який пострілами знищував демократію в Росії, а зовсім інша людина - Путін, який надовго став справжнім диктатором Росії.

Тому, у разі загострення конституційної кризи в Україні, авторитарну владу може отримати не президент Зеленський, а якась інша людина або "група товаришів" - місцеве Політбюро або українська Директорія, де президенту Зеленському буде уготована своя незавидна роль.

Ще один шлях вирішення державної кризи - це проведення конституційної наради, як це вже було в Україні (Конституційний договір 1995), на якому будь-який президент України перестане бути епіцентром політичного життя країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти